L'Orquestra Simfònica Camera Musicae torna als escenaris a Tarragona amb Rinaldo Alessandrini

El pròxim 16 de març la Catedral de Tarragona acollirà el concert en el qual s'interpretaran peces de Händel i de Beethoven
Rinaldo Alessandrini dirigirà l'OCM el pròxim 16 de març | Orquestra Simfònica Camera Musicae

 

El pròxim dissabte 16 de març, la Catedral de Tarragona tindrà l'honor d'acollir a l'Orquestra Simfònica Camera Musicae, que serà dirigida per Rinaldo Alessandrini, fundador-director del 'Concerto Italiano'. El concert acollirà dues parts, en les quals es farà memòria de dos grans de la música. A la primera s'interpretarà l'obertura «Zur Namensfeier» de Beethoven, la qual iniciarà el concert amb ritme festiu i melodies líriques. La seguirà la «Música per als Reials Focs Artificials de Händel».

 

Aquestes dues primeres peces estan carregades d'història. Ambdues van ser encàrrecs que l'Emperador Francesc va fer per tal de celebrar el seu sant, l'any 1814. La diferència entre aquestes és que Beethoven no va acabar la seva obra a temps, i va ser la de Händel la que va sonar durant la celebració. No obstant això, aquesta última no va tenir un feliç final, ja que l'edifici de fusta símbol de la celebració de la signatura del Tractat d'Aix-la Chapelle va resultar incendiat.

 

D'altra banda, la segona part acollirà una peça de Beethoven, la seva «Simfonia núm. 1», la qual tornarà als temps ràpids i novetats harmòniques poc típiques de la seva època. Rinaldo Alessandrini serà l'encarregat d'endinsar al públic en èpoques musicals passades, però que estan presents avui dia.

 

Un director i intèrpret reconegut mundialment

Director d'orquestra i de recitals de clavicèmbal, piano i orgue, un dels intèrprets més reconeguts en Monteverdi. El repertori italià és la seva devoció, el qual es veu reflectit en els seus programes, que acullen elements propis d'aquesta música. La seva demanda no entén de fronteres, havent actuat al Japó, Canadà, Estats Units i a tot Europa.

 

El director i intèrpret compta amb una llarga trajectòria musical i reconeixement mundial | orquestracameramusicae.com

 

També ha enregistrat altres tipus de música, com J.S. Bach i els seus contemporanis. Els seus treballs com a director compten amb l'«Orlando» de Händel amb l'Òpera Nacional de Gal·les, el «Fairy Queen» de Purcell amb la Filamònica de Berlín, «La finta semplice» de Mozart a Munic, l'«Orfeo» de Gluck, el «Figaro» de Mozart a Oslo i el «Don Giovanni» de Mozart a Lieja.

 

Com comprar entrades

Les entrades per a tots els concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae es poden comprar a través de la web tarracoticket.cat i a les taquilles de manera presencial, amb el preu de 25 euros.

 

El pròxim 16 de març, a les 21.00 hores del vespre, la Catedral de Tarragona acollirà el concert. L'endemà, el concert s'interpretarà de nou al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

"NOVETATS: Tots els detalls sobre la nova Tabacalera de Tarragona" "AGENDA: Aquest dimecres, jornada d'explicació sobre l'atenció social a Tarragona"