Denuncien que un conductor d'autobús de Tarragona va deixar a terra a un menor de 12 anys

El noi portava la targeta escolar carregada però no li funcionava | El gerent de l'Empresa Municipal de Transports s'ha disculpat amb la família i ha anunciat canvis «per evitar situacions de desemparament»
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT de Tarragona, aturat a la parada del carrer Colom | ACN

 

El dimarts, 5 de novembre, pels volts de les dues de la tarda, el conductor de l'autobús de Tarragona que feia el trajecte de la Línia 41 va fer fora del vehicle a un menor de 12 anys, encara que el noi portava la targeta escolar, en regla i carregada. Segons ha explicat la mare del noi, Mèlia Sentís, en un fil que ha escrit al seu perfil de Twitter, «el conductor li va dir, quan va veure que no funcionava la targeta que havia de pagar un euro i mig del bitllet i si no pagava, no podia pujar al vehicle».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«La targeta del petit estava desmagnetitzada. Ell va recórrer al seu germà, i als seus amics, per veure si portaven diners i no en portaven. Finalment es va dirigir fins a casa de la seva àvia per veure si podia deixar-li diners i agafar un altre autobús per arribar a temps a l'escola. Ells agafen l'autobús cada migdia per anar i tornar de l'escola per dinar, i cada tarda per tornar a casa» ha descrit Sentís. 15 dies després, el gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Néstor Cañete, ha respost a les queixes de la família en una carta que Mèlia Sentís ha fet pública a Twitter.

 

Evitar «la generació de situacions de desemparament»

Cañete ha reconegut, a la carta, que l'actuació del conductor de la Línia 41 ha sigut «una mala actuació». Així mateix, també ha avançat als afectats que «a través d'una instrucció interna he indicat als conductors que un acompliment curós de la normativa municipal no pot mai comportar la generació de situacions de desemparaments, sobretot quan aquests són menors de curta edat. En aquestes situacions s'haurà de facilitar un bitllet senzill de cost zero». L'actuació del conductor, val a dir, va ser en tot moment «legal», tal com ha recordat Sentís. 

 

El gerent de l'EMT ha aprofitat l'escrit per disculpar-se amb la família i per assegurar que «volem eliminar qualsevol mena de dubte del nostre personal al respecte i que no es tornin a produir abandonaments de menors de curta edat a les parades per causa dels problemes amb el títol de transport que, sovint, els hi són absolutament aliens».