Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Picabaralla política a Tarragona per l'obertura de les terrasses durant la primera fase del desconfinament

El consistori ha sancionat quatre establiments

La setmana passada, a les portes que Tarragona entrés a la Fase 1 del desconfinament, el consistori es reunia amb els empresaris de l'hostaleria per trobar fórmules que els ajudessin a encara aquesta primera etapa. Una de les solucions que es va posar sobre la taula va ser ampliar l'espai de les terrasses. Quan encarem la recta final de la primera setmana a la Fase 1, s'ha obert una picabaralla política entre el govern municipal de Tarragona i el primer partit de l'oposició, el PSC, sobre la situació de les terrasses de bars i restaurants de la ciutat.

Aquest dijous, 14 de maig, l'equip de govern, a través de la conselleria de Domini Públic, alertava ambretirar l'autorització de les terrasses que incompleixin la normativa per la COVID-19. Ara, segons informacions publicades, s'ha conegut que el consistori ha sancionat a quatre establiments per no complir amb les mesures de seguretat necessàries. La primera força de l'oposició al consistori de Tarragona, el grup municipal socialista, s'ha posicionat sobre la problemàtica de les terrasses.

«Cal acabar amb el col·lapse dels permisos de terrasses»

La regidora socialista Begoña Floria ha assegurat que els socialistes volen «facilitar l'activitat d'hostaleria al domini públic en el marc de l'estat d'alarma i les fases successives, sense que els restauradors siguin sancionats per manca de resolució de la petició de l'autorització municipal». «Per això», ha afegit Floria, «calen mesures urgents per acabar amb el col·lapse dels permisos de terrasses».

La portaveu dels socialistes a la plaça de la Font, Sandra Ramos, s'ha mostrat a favor de multar a aquells establiments que incompleixin la distància de seguretat, però no aquells que per «manca de capacitat política» no han vist resolt les seves demandes. «No es pot explicar públicament que s'agilitzaran els terminis, quan el departament de domini públic està saturat», ha afegit Ramos.

El conseller Berni Álvarez, company de files de Sandra Ramos i Begoña Floria, ha recordat que aquesta saturació és deguda «a la paralització dels permisos de modificació o ampliació de terrasses, quan es van començar els tràmits de la nova ordenança, que no es convoca des de gener». Álvarez ha proposat que «es flexibilitzi la fiança pel permís de terrassa, actualment de 2.000 euros, per facilitar la seva instal·lació de cara a la temporada alta».


Comentaris