Imatge d'arxiu del conseller de Territori, Sostenibilitat i Seguretat i Medi Ambient, Xavi Puig

El conseller tarragoní Xavi Puig admet que va assistir a una festa sense mesures de seguretat

Diu que va ser «un greu error» i ha posat el seu càrrec «a disposició de l'alcalde»

El tercer tinent d'alcalde i Conseller de Territori, Sostenibilitat i Seguretat i Medi Ambient i portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha posat el seu càrrec «a disposició de l'alcalde», Pau Ricomà, després d'admetre que dissabte passat va assistir a la celebració d'un casament que no complia les mesures de seguretat en haver-hi més de sis persones reunides, tal com va imposar el Departament de Salut.

El conseller, en un missatge difós a les seves xarxes socials, ha explicat que dissabte passat, 17 d'octubre, va oficiar el casament del seu millor amic i va ser una de les persones convidades al dinar de celebració en una casa particular. «Era una celebració de petit format, però en arribar i veure que no es complien les limitacions d'aforament vigents hauria d’haver marxat i instar que ho fessin la resta de convidats. No ho vaig fer i va ser un greu error per part meva», ha admès el conseller tarragoní. Puig ha declarat que «com a ciutadà i com a càrrec públic, és una irresponsabilitat, en demano disculpes i n'assumeixo les conseqüències».

A la part final del seu escrit, el tercer tinent d'alcalde diu que ha posat el seu càrrec «a disposició de l'alcalde», Pau Ricomà, que decidirà si el comportament de Puig té conseqüències dins del consistori tarragoní. De moment, Ricomà encara no s'ha pronunciat al respecte.

El grup socialista, «desconcertat» davant la notícia

Sí que s'ha pronunciat el grup municipal del PSC, que s'ha mostrat «desconcertat» davant la notícia «en un moment en què el propi govern municipal ha demanat màxima exemplaritat a la ciutadania i a sectors com la cultura o la restauració». El grup socialista ha declarat que «lamentem molt el comportament del conseller Puig i li  reconeixem el fet que hagi reconegut els fets publicats» i consideren «encertada» la decisió de Puig d'haver presentat la seva «dimissió», tot i que el tercer tinent d'alcalde no ha confirmat que hagi dimitit, sinó que ha posat el càrrec a disposició de l'alcalde.

Per la seva banda, el grup municipal de Junts per Tarragona considera que la decisió de Xavi Puig de posar el seu càrrec a disposició de l’alcalde, «honora» el conseller.


Comentaris