GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ricomà crida a llençar la brossa als contenidors per evitar posar en perill els treballadors de la neteja

L'Ajuntament de Tarragona recorda que la multa per tirar residus voluminosos és de 300 euros
L'Ajuntament de Tarragona recorda que la multa per tirar residus voluminosos és de 300 euros | ACN

 

 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet una crida a la ciutadania perquè llenci la brossa als contenidors i no ompli les voreres de mobles vells. Ricomà ha demanat civisme per evitar posar en perill el personal de la neteja durant les tasques de desinfecció de la via pública i de recollida de les escombraries. «S'hi estan deixant la pell», ha afirmat el batlle. «Esteu fent un mal als vostres veïns, creant espais insalubres. Els necessitem moltíssim, la seva salut i seguretat ens beneficien a tots», ha defensat. L'Ajuntament ha recordat que la multa per llençar residus voluminosos és de 300 euros. La Guàrdia Urbana ja ha sancionat diverses persones per incompliment de les ordenances municipals.

 

En concret, fins aquest dimarts els agents de la Guàrdia Urbana havien imposat vuit sancions a persones que havien llençat mobles, neveres o banyeres al carrer malgrat l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus. Llavors, el consistori va informar que el personal de neteja recollia més de dues tones de voluminosos cada dia.

 

 

Serveis mínims i un sol operari per tasca

Davant d'aquesta situació, Ricomà ha fet la crida a través d'un vídeo en què es veu el batlle parlant amb diversos treballadors del servei d'escombraries. Des del primer dia, el consistori tarragoní va decretar els serveis mínims essencials per a la recollida dels residus urbans que s'emmarquen en les mesures de seguretat decretades pel protocol contra la Covid-19.

 

A més, seguint les indicacions de l'OMS, en la majoria de serveis hi ha un únic operari per evitar contagis. Per aquest motiu, entre altres mesures, s'ha suspès el servei de voluminosos, ja que és una tasca que implica de la participació de dos empleats. La deixalleria municipal, situada al polígon Riuclar, i les deixalleries mòbils també han deixat de funcionar.