ple municipal a Tarragona

Tarragona torna a licitar les obres d'urbanització del Pla Parcial 10

La sessió també ha servit per aprovar que la Canonja també es beneficiï de les bonificacions de l'EMT

El ple de l'Ajuntament de Tarragona, que s'ha celebrat el matí d'aquest dilluns, 18 de març, ha aprovat els plecs de clàusules que regiran la licitació de les obres d'urbanització del PP-10, és a dir, el pla parcial urbanístic de la zona en què s'havia d'ubicar Ikea i que, finalment, ocuparà Ten Brinke amb un altre projecte comercial, tot i que no es tanca la porta a altres usos.

Anys enrere, encara amb el projecte de la multinacional sueca sobre la taula,  ja s'havien tret a concurs aquestes obres, però ara s'hi torna perquè cap de les societats que s'hi havien presentat estava en disposició d'igualar el preu ofert llavors, segons ha revelat el conseller d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, que ha apuntat, però, que  les condicions seran les mateixes que per al concurs anterior.

Tarragona aprova per urgència les condicions per al concurs per urbanitzar el PP-10

El punt en qüestió ha arribat de forma sobrevinguda i s'ha tractat, doncs, just abans d'entrar en els debats de les mocions presentades pels grups municipals. Aquesta urgència ha irritat l'oposició. «Ens han donat la informació quan ja estàvem asseguts al ple», ha manifestat l'edil cupaire Laia Estrada, mentre que tampoc s'ha tallat Arga Sentís (ICV), assegurant al govern que «aquesta urgència torna a ser fruit de la seva improvisació».

El punt  s'ha aprovat amb els vots favorables del PSC, el PP, Ciutadans i Units per Avançar; els vots contraris d'ERC, CUP i ICV i les abstencions del PDECat i la regidora no-adscrita Beatriz Pérez. «Ikea els ha plantat i s'han buscat un altre nòvio de pressa i corrent, i això sol sortir malament», ha advertit, sorneguera, la portaveu d'Iniciativa, Arga Sentís.  L'edil cupaire Laia Estrada ha destacat que «aquest pla no és més que el 'pla Ikea' sense Ikea», mentre que Dídac Nadal (PDECat), ha fet un al·legat «en defensa del comerç local i de proximitat».

El líder d'ERC, Pau Ricomà, ha recordat que  «carrers peatonals, que haurien de ser comercials, com el de Méndez Núñez o el del Comte de Rius, estan buits» i ha defensat «un urbanisme cohesionat, que deixi de créixer pels extrems». A l'altra cara de la moneda s'hi ha situat Rubén Viñuales (Cs), que ha defensat la manera com s'ha pensat el pla parcial. «Hi ha 22.000 metres quadrats de sòl comercial, és impossible que es converteixi amb un Gavarres II», ha defensat.

Els veïns de la Canonja també gaudiran de descomptes als busos de l'EMT

En un altre ordre de coses, el ple també ha aprovat que els veïns de la Canonja gaudeixin de les bonificacions dels busos de l'EMT, només amb el vot contrari d'ICV. En l'apartat de mocions, se n'han aprovat dues, del PDECat i ERC, que insten el govern municipal a treballar pel manteniment i restauració dels monuments de Tarragona, així com pels seus equipaments culturals.

També et pot interessar