ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

El mar, protagonista en la segona jornada del Concurs de Focs de Tarragona

La pirotècnia granadina Alpujarreña va connectar amb el públic i va lluir tot el seu arsenal | El fum, però, va tornar a fer de les seves
Imatge de la segona jornada del Concurs de Castells de Focs de Tarragona. | Àngel Ullate

 

La pirotècnia Alpujarreña de Granada va il·luminar aquest dijous a la nit el cel tarragoní. En la segona jornada del Concurs Internacional de Focs Artificials el públic va vibrar i va gaudir. El fum va tornar a fer de les seves i els espectadors de la platja del Miracle i el Balcó del Mediterrani ho van tenir difícil per apreciar tot el 'show', però els aplaudiments finals van deixar clar que els de dijous van superar amb escreix els de la jornada d'inauguració. El mar i els coets aquàtics van ser els grans protagonistes de l'espectacle, que va acabar amb una traca final potent, coordinada i de colors vius. 

 

 

 

El públic, sense temps per aplaudir en la segona jornada del Concurs de Focs de Tarragona

Tarragona va vibrar amb la segona actuació del Concurs de Castells de Focs Artificials. La pirotècnia Alpujarreña, de Granada, no va donar marge al públic i va presentar un espectacle amb ritme, qualitat i varietat. Un fet facilitat, de ben segur, per la gran quanitat de pòlvora que van disparar: 652 quilograms, la més gran de tot el Concurs. De fet, els assistents no van tenir temps per aplaudir fins passat el primer terç d'actuació. 

 

La combinació constant de bateries a mitja i baixa alçada amb palmeres i jocs de colors un nivell més amunt va agradar molt als tarragonins, que van respondre amb una ovació en l'equador de l'espectacle. Aquest cop sí —dimecres van ser gairebé inexistents— les palmeres van tenir un paper rellevant, així com la potència en les explosions en els moments més delicats. Amb tot, els granadins van mantenir el ritme fins a arribar a una traca final esplèndida. 

 

La nit hauria estat rodona si el vent s'hagués endut el fum, però no va ser així. La brisa que bufava aquest dijous a Tarragona va emportar-se la columna de fum cap al Balcó del Mediterrani, fet que va dificultar la visió d'aquells que es trobaven a la sorra i a la façana marítima. Tot i això, la combinació d'alçades dels granadins va permetre gaudir de gran part del castell. 

 

Instant de la segona jornada del Concurs de Focs Artificials de la ciutat. | Àngel Ullate

 

Els d'Alpujarreña aprofiten el privilegi de Tarragona: el mar

Els granadins van saber aprofitar i molt un recurs privilegiat del Concurs de Focs de Tarragona: el mar. Si dimecres els assistents van haver d'esperar més de quinze minuts per veure esclatar petards a l'aigua, aquest dijous la cosa va ser molt diferent. Quan encara no havien transcorregut ni dos minuts des de l'inici de l'espectacle, les palmeres de colors ja es trobaven esclatant a les aigües del Miracle. 

 

Durant tot l'espectacle va ser una opció recurrent, fet que demostra que els d'Alpujarreña coneixien què els esperava a la ciutat. Van fer una autèntica demostració de l'ampli ventall de possibilitats que ofereix el mar, i això va agradar. Fins i tot en la traca final van aprofitar per combinar aquàtics, aeris i bateries, que van jugar amb la llum, el so i l'espai. 

 

Aquest divendres serà el torn de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant de València. Dispararan 456 quilograms de pòlvora en la tercera jornada del concurs, que finalitzarà dissabte.