La CUP insta l'equip de govern de Tarragona a «seure, negociar pressupostos i transformar la ciutat»

Les premisses per aprovar els comptes passen per la materialització dels cinc punts acordats en la investidura, l'execució de les mocions aprovades i l'increment dels drets i cohesió social
Laia Estrada i Eva Miguel, aquest dimarts, durant la roda de premsa per reclamar a l'equip de govern la negociació dels comptes. | TarragonaDigital

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha reclamat a l'equip de govern «seure, negociar els pressupostos i materialitzar la transformació de la ciutat». Així ho ha expressat la regidora cupaire Laia Estrada, qui ha lamentat que «som al novembre i Pau Ricomà encara no ha treballat les aliances que necessita». Les premisses dels anticapitalistes per aprovar els comptes passen per: materialitzar els cinc punts acordats per investir el republicà, executar les mocions aprovades en plenari amb partides pròpies i assegurar l'increment dels drets i la cohesió social. L'estudi de la qualitat de l'aire, un pressupost d'1,7 milions per educació i la rehabilitació d'edificis són algunes de les demandes.

 

 

La CUP mou fitxa i insta ERC i ECP a negociar el pressupost del 2020

«Ja hauríem d'haver començat a parlar. Som al novembre i encara no hem treballat. Per això, prenem la iniciativa i demanem a Ricomà que segui a negociar». Així de contundent s'ha mostrat la regidora cupaire, Laia Estrada, aquest dimarts al matí. La portaveu del grup ha assegurat que, «per primera vegada en els últims cinc anys, tenim ganes d'aprovar uns pressupostos». Per aquest motiu, ha demanat a ERC i ECP «treballar els comptes, perquè són el debat més important per la ciutat». 

 

Estrada ha recordat que cal «materialitzar» la «transformació» de la ciutat que van prometre ERC i els partits que van fer possible la investidura. «L'equip de govern necessita aliances», ha recordat Estrada. En cas que la CUP voti a favor, també caldria el vistiplau de Junts per Tarragona, formació que va votar en contra de la denegació del Pla Budellera proposada pels republicans. 

 

Tres blocs de propostes per aprovar els comptes municipals

La també regidora cupaire, Eva Miguel, ha explicat les premisses dels anticapitalistes per votar a favor dels pressupostos. Posaran sobre la taula tres grans blocs que serien «imprescindibles» perquè aprovin els comptes. Es tracta, d'una banda, del compliment dels cinc punts acordats per investir Ricomà: l'estudi de la qualitat de l'aire —que xifren en uns 300.000 euros—, destinar un 1% del total als pressupostos participatius, elaborar el cens de pisos buits i l'estudi per internalitzar el servei de neteja i la modificació del POUM per frenar la Budellera. 

 

El segon bloc se centra a dotar amb partides pròpies les mocions aprovades per la CUP durant aquest mandat. Així doncs, reclamen el Pla de Prevenció i Extenció d'Incendis per l'Anella Verda i dotar d'equipament el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània. Per últim, els anticapitalistes reclamen un pressupost d'1,7 milions d'euros per educació, partides per la rehabilitació de façanes al centre, la creació d'un parc d'habitatges socials i la transformació de carreteres en avingudes urbanes, entre altres. 

 

«Esperem que l'alcalde ens citi per detallar la resta de propostes i posar negre sobre blanc», ha acabat dient Miguel. Les intencions dels republicans per aprovar els comptes són encara una incògnita.