La CUP fa públics set nous membres de la llista per a les municipals de Tarragona

La CUP fa públics set nous membres de la llista per a les municipals de Tarragona

Laia Estrada, Eva Miguel, Inés Solé, Joan Manel Burillo i Jaume López eren els primers cinc noms

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat, la tarda d'aquest divendres, 5 d'abril, els dotze primers membres de la seva llista per a les eleccions municipals del 26 de maig a l'Ajuntament de Tarragona. L'acte s'ha celebrat al Moll de Pescadors del Serrallo, a Tarragona. Al febrer la formació independentista ja va fer públics els cinc primers noms de la llista, i aquest divendres s'han anunciat els set següents. Aquests són, per ordre, Gemma Vendrell, Àlvar Calvet, Yolanda Espallargas, Alba Magrinyà, Andreu Pinyol, Aitana de la Varga i David Borràs.

Des de la CUP han informat que tots els membres han sigut escollits, a proposta de la comissió de llistes i amb el consens de l'assemblea local, «prioritzant la presència de dones i la representativitat del teixit associacitiu». El dimarts vinent, 9 d'abril, es farà pública tota la llista electoral, que recull la proporció de dones en un 60%, les que militen actualment a l'assemblea local de la CUP a Tarragona. 

Arquitectes, artistes, periodistes, educadors o juristes

Pel que fa als perfils, Gemma Vendrell, la número 6, és arquitecta i té un postgrau en Estudis Urbans. Actualment treballa en temes de cooperatives d'habitatge, i va participar en la plataforma Oppida. El número 7, Àlvar Calvat, és un artista conegut a al ciutat i arreu de Catalunya per la seva implicació social, i ha assenyalat que la CUP «és el partit amb el qual més m'identifico. A Tarragona s'han degradat els espais de cultura i de les arts, ha perdut molt». 

La número 8, Yolanda Espallargas, és periodista i treballa d'administrativa, i considera que «la CUP és l'única força política transformadora a la ciutat i estic d'acord amb les propostes en els àmbits del feminisme, el medi ambient i la inclusió social». Alba Magrinyà, la número 9, és membre del grup de música Roba Estesa i mestra de música i de primària a l’ensenyament públic. «Crec en l’educació, la música i la cultura com a eines de transformació social», ha dit Magrinyà durant la seva presentació.

Al número 10 hi ha Andreu Pinyol, que és militant d'Endavant (OSAN), membre del Casal Popular Sageta de Foc i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. «Tot i no militar a la CUP comparteixo el projecte polític de l'organització, és l'única opció perquè projectes populars tirin endavant a la ciutat», ha assegurat. Al número 11 hi ha Aitana De la Varga, Doctora en Dret i professora de Dret Administratiu a la URV, membre de la colla castellera dels Xiquets de Tarragona, cantant i militant de la CUP de l'Assemblea Local de Tarragona. «Ser a la CUP és l'única manera de despertar aquesta ciutat adormida», declarava en la roda de premsa.

Finalment, David Borràs, que treballa en un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional que tenen paràlisi cerebral, és integrador social i futur psicòleg, membre de la plataforma antifeixista, el CDR de la Part Baixa, cocap de colla dels Xiquets del Serrallo i de Finestra al món. La CUP, segons Borràs, és una «alternativa real a un sistema que crea desigualtats i forma part de les lluites socials al carrer».

Els cinc que encapçalaran la candidatura per a les eleccions municipals del 26 de maig són, tal com s'havia fet públic: Laia Estrada, Eva Miguel, Inés Solé, Joan Manel Burillo i Jaume López.