La CUP de Tarragona reclama un «pla especial de protecció» per a l'Anella Verda

Les anticapitalistes han iniciat una nova campanya

La Candidatura d’Unitat Popular ha donat avui el tret de sortida a una nova campanya, sota el lema «Protegim l’Anella Verda Gaià-Francolí». L’objectiu de les anticapitalistes, segons han explicat en una nota de premsa, és insistir en la definició i traçat real de l’Anella Verda de Tarragona i la necessitat d’articular un pla especial de protecció de la zona.

Les cupaires han recordat que es tracta d'una demanda que ja estava inclosa entre els acords de la declaració institucional aprovada al consistori tarragoní el març del 2016 i que a hores d’ara encara no s’ha vist materialitzada, malgrat reiterar-la en mocions, precs i, la darrera vegada, en negociació pressupostària, que ERC i ECP, les dues forces de la coalició de govern municipal tarragoní, no van acceptar.

«Desemparada a escala institucional»

La portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, ha explicat que «amenaçada per una planificació urbanística agressiva i el perill de patir un gran incendi forestal, l’Anella Verda es troba desemparada a escala institucional». Les anticapitalistes han recordat que un dels acords aprovats contemplava el desplegament d’un pla especial de protecció de l’Anella Verda de Tarragona.

Segons les conselleres, aquest pla permetria la regulació i la programació d’actuacionsl’entorn natural. Així mateix, concretaria les mesures necessàries per a evitar la pèrdua de biodiversitat; la planificació dels tractaments silvícoles necessaris per a una adequada prevenció d’incendis; impulsaria la figura del Parc Agrari, incloent tant l'Horta Gran del Francolí com l'Horta de la Plana de Tamarit, en una clara aposta per la recuperació de séquies i sínies i la reintroducció d'espècies vegetals rarificades i protegides (com la servera, la sabina litoral, la moixera de guilla), d’espècies de duna i reraduna, i d'espècies no tant rarificades com el roure, l'alzina, el lledoner o l'arboç.

Des de la CUP s’ha criticat la manca de difusió i reivindicació per part de l’Ajuntament sobre aquest espai i també s'ha insistit en la necessitat de crear el Consorci Mancomunat de l’Anella Verda Gaià-Francolí. «Els espais naturals no entenen les fronteres administratives» i la coordinació entre els propietaris de les finques i les administracions públiques afectades «hauria de poder articular-se per tal d’unir esforços en la preservació i difusió d’un espai natural privilegiat que tenim a la vora de casa» ha emfatitzat l'altra regidora anticapitalista, Eva Miguel.

"Atenció: Tot el que has de saber sobre les mesures d'accés a les platges de Tarragona!" "Denuncien els ajuntaments de Tarragona i Reus per «maltractar coloms»"