La CUP demana la creació d'una mesa d'administracions per coordinar la gestió del patrimoni tarragoní

Pels pressupostos de 2020, els anticapitalistes proposen una partida d'un milió d'euros pel manteniment dels monuments i una altra similar per desencallar la Tabacalera
Laia Estrada i Eva Miguel al davant de la grada instal·lada a la plaça dels Sedassos de Tarragona. | TarragonaDigital

La CUP de Tarragona reclama la creació d'una mesa d'administracions i entitats per coordinar la gestió del patrimoni. «És l'única manera de fer una tasca òptima i evitar nyaps com la intervenció a Sedassos», ha manifestat la regidora Eva Miguel. Aquesta reivindicació forma part de la proposta dels anticapitalistes pels pressupostos de l'any vinent, on també inclouen una partida d'un milió d'euros pel manteniment dels monuments i una altra similar per «desencallar grans runes», com la Tabacalera. Per últim, insten al consistori a trucar les diferents administracions per buscar 5 milions d'euros «que permetin intervencions estructurals», com la de l'Amfiteatre o seguir les excavacions del Teatre Romà. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La CUP vol unir en una mesa l'Ajuntament, l'Estat, la Generalitat i l'Arquebisbat

Una mesa de diàleg entre Ajuntament, Estat, Generalitat i Arquebisbat per coordinar la gestió del patrimoni. Aquesta és la proposta de la CUP per «evitar errors i nyaps» en un futur i «decidir on són més necessàries les subvencions», ha manifestat la regidora Eva Miguel. A tall d'exemple, Miguel ha lamentat que es fes una intervenció com la de la plaça dels Sedassos —on es va utilitzar una subvenció estatal per fer una recreació de les grades— i, en canvi, «no es dignessin a valorar la situació de l'Amfiteatre»

«Necessitem coordinació per fer una gestió més òptima», defensa Miguel qui ha criticat que les actuals comissions de Patrimoni —tant de l'Ajuntament com de la Generalitat— «no tenen incidència clara en la gestió». La creació de la mesa, a més, «seria de cost zero». Aquesta creació s'inclou en la proposta de la CUP pels pressupostos de l'any vinent, on reclamen 1 milió d'euros pel manteniment del patrimoni tarragoní. «Aquests diners anirien enfocats a intervencions d'urgència, però també de prevenció», ha detallat la regidora cupaire. 

«L'Ajuntament ha de trucar les administracions per buscar fons que permetin intervencions estructurals»

La portaveu cupaire, Laia Estrada, ha recriminat al consistori que «han de ser ells qui truquin les administracions per buscar diners». En aquest sentit, ha assegurat que calen 5 milions d'euros «per poder fer intervencions estructurals, com seria el cas de l'Amfiteatre o les excavacions que cal seguir fent al Teatre Romà». A més, ha expressat la necessitat de «mantenir» els llocs de treball del Museu d'Història de Tarragona. 

D'altra banda, la CUP demana una partida similar a la de manteniment per poder «desencallar» projectes com el de la Tabacalera. «El patrimoni per nosaltres és una prioritat», ha acabat dient Estrada. La CUP està a l'espera d'una segona reunió amb l'alcalde Ricomà i el seu equip per negociar els pressupostos de 2020. 

"🎥FESTIVAL REC TARRAGONA: Les pel·lícules que no et pots perdre!" "🏅 Tarragona lliura la Medalla de la Ciutat a la Cooperativa Obrera Tarraconense"