Imatge d'arxiu de l'advocat tarragoní David Rocamora, a les portes de l'audiència provincial de Tarragona

David Rocamora fa el pas i es presentarà a les eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona

Es presentaran tres llistes

Tal com va avançar TarragonaDigital el mes de febrer d'enguany, el conegut advocat tarragoní David Rocamora, advocat, entre altres, de l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros en el cas de presumpta corrupció Inipro, es presentarà a les eleccions al Col·legi d'Advocats de Tarragona que estan previstes, si la pandèmia ho permet, de cara a finals d'any.

Rocamora ha confirmat aquest pas endavant en una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació aquesta tarda de dimecres, 28 d'octubre. El conegut penalista tarragoní es presentarà a les eleccions partint de la base que «ens comprometem a treballar de valent a favor dels col·legiats, i defensar els seus interessos davant totes les administracions: judicial, estatal i Generalitat. Els temps crítics exigeixen una defensa aferrissada de la professió».

David Rocamora també s'ha mostrat alineat amb una petició històrica de tot el món judicial tarragoní: la Ciutat de la Justícia. Rocamora considera que s'ha d'ajudar a posar solució a aquest greuge comparatiu històric que «perjudica a tots els operadors judicials, singularment els advocats i els ciutadans». «Hem de fer notar que no té sentit pagar milions d’euros en lloguers i dir que no hi ha diners per aquest equipament bàsic i imprescindible. Cal que l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat parlin ja mateix. Si es van posar d’acord a Girona, Lleida, Barcelona i El Vendrell, ho podran fer a Tarragona i Valls» ha reblat l'aspirant a degà. 

Tres candidatures

Manel Albiac dirà adéu a vuit anys al capdavant del Col·legi d'Advocats de Tarragona. Per succeir-lo, els professionals col·legiats tindran per triar i remenar. En concret, es presentaran tres llistes. Rocamora, que arriba a la recta final de la cursa amb el segell, entre els advocats, de ser el candidat independentista, comptarà amb Anna Vallve com a vicedegana, Jaime Duque com a secretari, Ingrid Vinaixa com a tresorera; August Vallvé, Susana López, Óscar Cabrero, Ramon Setó, Flàvia Filipetto, Roger Baiges, Lluis Escoda, Núria Montserrat, Gemma Casanyas, i Jennifer Macías.

D'altra banda, la llista continuista, sorgida de l'actual junta de l'entitat, estarà encapçalada per Estela Martín, actual secretària de la junta del Col·legi d'Advocats. Martín també ha ocupat càrrecs polítics perquè va ser regidora del PSC al consistori de Vila-seca. I per últim, la tercera llista que competirà serà la liderada de Rocío Mantaras Macian. Mantaras aasegura que les seves prioritats són «crear la figura de defensor del col·legiat; vetllar pel respecte de la professió; recuperar les retallades en la renumeració del torn d'ofici que el govern va fer durant anys; acabar amb les guàrdies sense retribució i exigit la Ciutat de la Justícia».


Comentaris