Berni Álvarez, tècnic del CBT

El PSC denuncia que Tarragona ha perdut un partit amistós de l'ACB

Segons els socialistes, un dels motius pels quals no s'ha acollit el partit és per la manca de parquet al Palau d'Esports | L'Ajuntament de Tarragona assegura que el cost d'organització del partit, sense públic, era de 21.000 euros

El conseller del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, ha lamentat, en una roda de premsa aquest dilluns, 10 d'agost, la pèrdua d'un altre esdeveniment esportiu d'alt nivell a la ciutat: «Tarragona podria haver gaudit d'un partit de pretemporada de bàsquet amb dos grans clubs, com són el Joventut de Badalona i el València».


Fa dues setmanes, el Club Joventut Badalona i el València Bàsquet Club van posar-se en contacte amb el conseller socialista per mostrar la seva disposició a jugar un partit de la pretemporada a Tarragona, costejant-se ells mateixos les despeses de viatge i allotjament. Álvarez ho va comunicar a la conselleria d'Esports: «Ens consta que ho estaven estudiant i al principi ho van rebre com una bona notícia, però després van arribar els entrebancs». Finalment, el govern municipal ha anunciat a Álvarez que per problemes «logístics i econòmics», el partit de dos clubs de l'ACB no es durà a terme: «hi ha bastant decepció i desconfiança del sector envers el consistori; aquest partit hagués donat visibilitat i bona publicitat a la ciutat», ha afirmat el conseller socialista.

Segons Berni Álvarez, un dels motius perquè no se celebri el partit de bàsquet a la ciutat és perquè costaria molts diners instal·lar de nou el parquet del Palau d'Esports. El polític socialista ha afegit que, un cop coneguda la notícia que Tarragona no acollirà aquest partit, l'Ajuntament de Salou va mostrar la seva disposició a celebrar-lo i a finals d'agost la capital de la Costa Daurada serà el municipi on es jugui aquest partit de pretemporada.

«No volen portar la ciutat a un nivell esportiu molt millor»

Álvarez ha recordat que és el tercer cop que la ciutat perd un esdeveniment esportiu d'aquestes característiques en poc més d'un any: «Aquesta incapacitat del govern municipal paralitza la ciutat i denota que no volen portar la ciutat a un nivell esportiu molt millor». El juliol del 2019, el govern municipal va descartar acollir el torneig de bàsquet 3x3 i ser el municipi que tindria el centre de tecnificació de referència a tot l'Estat d'aquest nou esport olímpic. Al desembre de l'any passat, el govern local d'ERC i els Comuns també van renunciar al fet que Tarragona fos una de les seus del Mundial d'Handbol Femení. I, segons Álvarez, «aquest any ens trobem que no es mostren disposats a acollir un partit de pretemporada».

La resposta de l'equip de govern

La consellera d'Esports, Mary López, ha defensat la decisió de l'equip de govern en un comunicat enviat als mitjans de comunicació. Segons López, «ens vam plantejar dos escenaris. Primer, els pavellons municipals d’El Serrallo i Riuclar i, després, el Palau d’Esports Catalunya». Sobre els pavellons municipals, la regidora responsable de l'àrea ha apuntat que el problema que es van trobar és «la humitat que hi ha als vespres. Malgrat això, ens vam plantejar opcions que ho poguessin resoldre, com la contractació d’una màquina per eliminar la humitat, que tindria un import sense públic de 6.500 euros i de 8.500 euros amb públic. Alternativa que es va descartar pel seu import econòmic».

Pel que fa al Palau d'Esports Catalunya, Mary López ha declarat que «es van demanar pressupostos i el cost d’organització d'aquest partit era de 21.000 euros sense públic, que incloïa: muntar el parquet de 1.000 m2; posar vinil al parquet; cobrir la resta de pista amb moqueta, 2.000 m2; transport de cistelles; neteja; seguretat per la normativa Covid-19, etc.» López també ha afegit que, encara que el regidor Berni Álvarez asseguri que els dos clubs ACB es farien càrrec de totes les despeses del partit, «no és cert, perquè els clubs en cap moment es farien càrrec de les despeses logístiques».


Comentaris