Imatge de la façana lateral de la Tabacalera

Tarragona diu adeu al polèmic jardí vertical de la Tabacalera

Es va inaugurar l'any 2012

El pont de la Puríssima ha portat una sorpresa esperada, i anunciada, pels veïns i veïnes de la ciutat de Tarragona. La façana lateral de la Tabacalera, que dona a l'avinguda Vidal i Barraquer, llueix lliure de l'abandonat jardí vertical, un dels equipaments més vinculats al projecte estrella del darrer mandat socialista a Tarragona, les 'Smart Cities'.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les restriccions sanitàries imposades per la COVID-19 han provocat que el desmantellament del jardí vertical hagi trigat una mica més del que s'havia anunciat. L'empresa encarregada de dir adeu a l'equipament ha sigut Plan Consulting Grup que va guanyar l'encàrrec del consistori per 20.000 euros, més IVA. 

Desmantellar el jardí vertical, un objectiu de Ballesteros i de l'actual equip de govern municipal

Els 3.200 metres quadrats d'estructura del jardí vertical havien de ser el «pulmó verd» de la ciutat. Tanmateix, la manca de pressupost per poder garantir un manteniment en condicions, va fer que es transformés en un gran niu de coloms que van anar oxidant, i embrutint, l'estructura a poc a poc. El jardí acumulava quilos d'excrements de coloms. 

L'equipament, que va costar tres milions d'euros, es va inaugurar l'any 2012 amb l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros al capdavant. El jardí vertical anava acompanyat d'una pantalla gegant que va funcionar molt poques vegades. De fet, l'antic alcalde socialista va anunciar, abans de perdre la cadira, que en el seu projecte de remodelació de la Tabacalera, l'equipament no hi tenia lloc. L'actual equp de govern tarragoní, la coalició d'ERC i En Comú Podem, han posat fil a l'agulla i, des d'aquest pont de la Puríssima, la Tabacallera llueix nua d'equipaments degradats.


Comentaris