El Dia del Teatre SGAE oferirà 11 obres a un preu equivalent al que perceben els seus autors

L'espectador pagarà el 10% de l'entrada en una desena de teatres de Tarragona, Barcelona i Igualada
La Sala Trono Armanyà, en una imatge d'arxiu | Àngel Ullate

 

El Dia del Teatre SGAE, impulsat per la Fundació SGAE i l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), oferirà 11 espectacles del 14 al 26 de maig a un preu equivalent a la quantitat que els pertoca als seus creadors. L'espectador pagarà el 10% de l'entrada (entre 0,95 i 1,50 euros), exactament el preu del dret d’autor, com a missatge de la campanya que promouen les dues entitats per visibilitzar l'autoria escènica contemporània.

Hi participen 27 dramaturgs, coreògrafs i compositors en 10 espais escènics de Barcelona, Tarragona i Igualada. En total es vendran més de 1.500 entrades, que es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts a les 16.00 hores.

Sensibilitzar l'espectador sobre els drets d'autor

El 90% restant del preu de l'entrada, entre 8,55 i 13,50 euros, l'assumeix la SGAE. Anteriorment aquesta cita s'anomenava Dia de l'Autor SGAE. Els objectius, però, continuen sent la sensibilització de l'espectador sobre el dret d’autor i l'impuls del consum del teatre d'autors de Catalunya.

Algunes de les obres que formen part de la iniciativa són: 'Calma!', de Guillem Albà, Marc Angelet, Andreu Martínez, Alicia Serrat i Pep Pascual; 'Mili KK' de Marc Angelet i Jumon Erra; o 'Mr. Buka presenta… Voilà!', de Sergi Buka, Pep Paré, Ramon Calduch, Xavier Mestres i Pep Pascual.

La Sala Trono s'adhereix a la iniciativa

Pel que fa als espais escènics, acolliran espectacles a Barcelona l'Almeria Teatre, l'Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, La Puntual, La Villarroel, el Teatre Goya o el del Raval. A Tarragona, la Sala Trono i a Igualada el Teatre de l'Aurora.

També et pot interessar:

"ALERTA: TGN blindarà la Rambla contra possibles atacs terroristes" "ACCIDENT: Un jove motorista xoca contra una furgoneta a TGN"