DJ Abadia, quan els somnis es converteixen en professió

L’Adrià Abadia té 25 anys, pateix paràlisi cerebral però això no li ha impedit ser productor musical i avui presentar el seu primer videoclip a la sala Bloomsbury de Tarragona
Imatge del Dj Abadia a La Muntanyeta | Isma Llanes

 

Hi ha pocs somnis que es resisteixin, sobretot, quan un és capaç de perseguir-los amb esforç, ganes i motivació. Aquest és el cas de l’Adrià Abadia, més conegut com a DJ Abadia, un noi de 25 anys amb paràlisi cerebral, que s’ha convertit en productor musical i que ha punxat en diversos escenaris del territori o fins i tot a Barcelona. Aquest divendres presenta la seva primera producció i videoclip a la sala Bloomsbury de Tarragona. Per l’Adrià aquest és un somni fet realitat.

Adrià Abadia, una història de superació

La història de l’Adrià comença on comencen la majoria d’històries de tots nosaltres: a l’escola. És de Reus i va cursar la primària a l’escola Mowgli d’aquesta ciutat, després va realitzar la secundària a l’institut Gaudí de la mateixa ciutat, on compartia les hores lectives amb hores de suport a l’Escola Alba. Una vegada acabada l’educació obligatòria va assistir a l’escola Alba, durant quatre anys.

Una nit, però, la seva vida va donar un tomb. Va ser als 21 anys i en un escenari inimaginable: les famoses Barraques de Reus. Era una nit de festa major quan l’Adrià, conegut com a Adri pels amics, va topar-se amb el David Borràs, avui monitor ocupacional de l’Adrià. Aquella trobada s’ha convertit en una història d’amistat d’aquelles gairebé de pel·lícula. El David feia pràctiques a l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC), La Muntanyeta a Tarragona, i li va proposar que hi anés un dia.

Dit i fet. Tres setmanes després va visitar el centre amb la seva família i va ingressar-hi el curs següent per realitzar les activitats que es duen a terme al centre de dia. Es fa musico-teràpia, teatre, gimnàstica, fisioteràpia i tot tipus de tallers. «El David em va dir que aquí no volien 'ni-nis'», comenta l’Adrià entre rialles. S’ho va prendre seriosament. Decidir el que volia fer no li va costar massa.

«L’Adrià em va parlar de la seva inquietud per la música», explica el David. Una inquietud que comença d’ençà que és molt jove. Un amic li va mostrar un dels programes que utilitzen els productors musicals i es va enganxar al món de la música, els discjòqueis i la producció musical. Finalment va cursar un Grau Superior de producció musical en una universitat a distància, amb l’ajuda de la Muntanyeta i el seu monitor. Un any i mig després l’Adri ja era productor, i ara farà dos anys d’això.

D’estudiant a discjòquei

Durant aquest temps ha combinat la seva feina com a discjòquei amb la producció de temes propis. El primer d’ells veurà la llum aquest divendres, en una presentació a portes obertes a la sala Bloomsbury de Tarragona on també es podrà veure el videoclip, un vídeo gravat a Tarragona, en el qual ha participat, també, una ballarina professional i un cantant de Tarragona.

Un moment de l'entrevista amb l'Adrià Abadia | Isma Llanes

 

Com a DJ ha arribat a grans escenaris, com el cas de la sala Zero de Tarragona, el local Sol de Nit a Reus, la sala Red Star de Valls o fins i tot a la Sala Salamandra de Barcelona. També ha participat en festivals, i és el discjòquei oficial de la Fundació Port Aventura, que el truca cada vegada que organitza esdeveniments solidaris. També ha format part del cartell iMAGInada de les festes de Sant Magí i ha col·laborat en diversos actes de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet. No hi ha lloc que se li resisteixi. El seu desig, explica, és poder punxar a totes les discoteques del territori tarragoní. És discjòquei del gènere conegut com a ‘electro llatina’ i el reggaeton. 

El programa que fa servir per punxar música és un programa professional de DJ's d’arreu del món. En el seu cas el fa funcionar amb un sensor. L’Adrià porta un xip al front amb el qual pot exercir les funcions de ratolí. D’aquesta manera, i movent el cap, va posant la música, fent els canvis, pujant i baixant de volum per organitzar grans festes. «Puc fer el mateix que qualsevol altre DJ. Això m'ajuda a normalitzar la meva situació», explica l'Adrià. 

‘Para mi’, la primera producció pròpia de Dj Abadia

Tan l’Adrià com el seu monitor, que ara s’ha convertit també amb el seu representant tot i que admet que ell no és un expert de la música i que aquí el qui en sap és l’Adrià, van arribar a la conclusió que si feien alguna cosa, s’havia de fer molt bé. Amb aquesta idea, i amb l’ajuda d’un productor de Tarragona que els cedeix l’estudi per les gravacions i ajuda a l’Adrià a pol·lir els detalls de cada peça, no han publicat el primer single fins que ha estat a punt i ha sonat perfecte.

L'Adrià en un moment de l'entrevista parlant amb el David, el seu monitor | Isma Llanes

 

‘Para mi’ és el nom d’aquesta producció que es presenta divendres i que podria ser perfectament la cançó de l’estiu. El videoclip es va gravar en diversos llocs de Tarragona, com ara la Part Alta. De fet, part de la feina del David i de l’Adrià consisteix a buscar sinergies amb altres persones del sector. Reunions amb altres productors, cantants, productors de videoclips, per poder fer projectes de forma conjunta. D’aquesta manera, per exemple, la lletra de la cançó l’ha escrit ell i el cantant i el videoclip l’han preparat entre tots els que hi participen.

El Dj Abadia presenta el seu primer treballar aquest divendres | Isma Llanes

 

A banda d’això l’Adrià és molt actiu, participa en moltes xerrades que fa la Muntanyeta a fora, en tallers i, com no pot ser d’altra manera, una de les seves activitats preferides és anar als festivals de música. Ara ja té entre mans el seu segon single, que espera presentar, també, ben aviat. Dj Abadia és, doncs, a estones Adrià Abadia i a estones un productor musical i dj que comença a sonar fort al territori.

"«A la Rambla estem molt més tranquils sense els crits del 'mercadillo'»" "VÍDEO: Veuen més de 15 dofins a la costa de Tarragona"