El documental 'Jeff Lowe's Metanoia' és la primera projecció del 'Cicle de Muntanya'

La projecció tindrà lloc el dijous 14 de març, essent el segon dels actes d'aquesta edició del 'Cicle de Muntanya'
'Jeff Lowe's Metanoia' és la primera projecció de 'Cicle de Muntanya' | Jeff Lowe

 

El 'Cicle de Muntanya' compta amb diverses conferències i projeccions. El passat 7 de març es va donar el tret de sortida amb la conferència de l'escaladora i alpinista Catherine Destivelle, qui va aconseguir captivar al públic assistent explicant les seves vivències personals i els seus sentiments vers a les diverses situacions que la muntanya i el món de l'alpinisme li han aportat.

Aquest pròxim dijous 14 de març a les 19.00 hores tindrà lloc el segon dels actes del 'Cicle de Muntanya' a l'Auditori Diputació de Tarragona. Aquesta vegada, però, el protagonisme el tindrà una projecció documental, anomenada 'Jeff Lowe's Metanoia'. Aquest explica la història de l'escalador Jeff Lowe des d'una perspectiva molt diferent de la que estem acostumats. El protagonista es caracteritza per l'ascensió de cims sense cap mena d'ajuda, ni humana  ni material.

De l'escalada a la transformació espiritual

En aquest documental podreu conèixer un dels cims que aquest escalador va fer i, sobretot, de les conseqüències personals que aquesta activitat va tenir en ell. L'ascensió de la cara nord de l'Eiger el va convidar a fer una transformació espiritual que li canvià la vida. Una història inspiradora que convidarà a tot el públic assistent a reflexionar sobre la profunditat d'un esport i professió.

Jim Aikman és l'encarregat de dirigir aquest documental, que té una durada de 84 minuts i que és guanyadora de diversos premis: Millor Pel·lícula de Muntanya, Kendal Mountain Festival, Regne Unit, 2014; Gran Premi, Domzale Mpuntain Film Festival, Eslovènia, 2015; Premi del Jurat, VIMFF Vancouver International Mountain Film Festival, Canadà, 2015; Millor Pel·lícula de Cultura i Naturalesa, Mendi Film Fest, Bilbao, 2015.

El programa comptarà amb altres projeccions

14 de març

19.00 hores, Documental

'Jeff Lowe’s Metanoia' dirigida per Jim Aikman, 84 minuts.

21 de març

19.00 hores, Conferència

'Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala' a càrrec de Ferriol Canyelles Rovira.

28 de març

19.00 hores, 2 Documentals

'The last honey hunter' dirigit per Ben Knight, 35 minuts i 'Mountain' dirigit per Jennifer Peedom, 74 minuts.

4 d’abril

19.00 hores, Documental

'Dirtbag: The legend of Fred Beckey', dirigit per Dave O’leske, 96 minuts.

11 d’abril

19.00 hores, Conferència de cloenda

'Aventures verticals a l’Àrtic' a càrrec d’Iker i Eneko Pou

"ATENCIÓ: S'instal·laran reductors de velocitat en carrers amb 'punts negres' a TGN" "AGENDA: Arriben els Tres Tombs a Tarragona amb novetats!"