El Drac de Sant Roc de Tarragona presenta el seu ninot de goma

La figura ja es pot adquirir a l'estand de les festes, situat al Teatre Tarragona de la ciutat
El Drac de Sant Roc de Tarragona presenta el seu ninot de goma | ECR

En el marc de les festes de Santa Tecla, i per donar el tret de sortida al 20è aniversari de la rèplica infantil de l'entitat, el Drac de Sant Roc de Tarragona presenta avui el seu ninot de goma. Una figura a imatge i semblança de la bèstia de foc més emblemàtica del Camp de Tarragona, perfectament manejable per als més petits, i una delícia per a tots els col·leccionistes, que de ben segur correran a fer-se amb la seva abans que s'esgotin les primeres unitats a la venda.

El Drac serà el setè element del seguici tarragoní a presentar una rèplica de goma de l'empresa reusenca Festiari, que actualment ja compta amb figures de la Mulassa, l'Àliga, la Víbria, els Gegants de la ciutat, i el Negrito i la Negrita. Una col·lecció que en l'àmbit nacional arriba a les més de 100 reproduccions de diferents elements de la cultura popular d'arreu del país.

El Drac de Sant Roc de Tarragona presenta el seu ninot de goma | Festiari

Presentació a l'Espai Turisme

La presentació de la nova figura de goma del Drac de Sant Roc, tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tarda d'aquest mateix dilluns, 16 de setembre, a l'Espai Turisme de Tarragona; situat al número 39 del carrer Major de la ciutat. Allí, el president de l'entitat farà una breu explicació sobre la iniciativa d'incorporar aquest nou element al seguici dels més petits, i ben aviat mostrarà la figura perquè tots els presents la puguin apreciar de ben a prop.

Paral·lelament, l'estand de les festes, situat al vestíbul del Teatre Tarragona, juntament amb la botiga 'El Lloro', localitzada al carrer Governador González, 18, posaran les figures a la venda, a un preu de 30 euros. Els mateixos representants de l'entitat recomanen no perdre el temps a l'hora d'anar-la a comprar, ja que es preveu que «s'esgotaran molt ràpidament».

El Drac de Sant Roc és la primera bèstia de foc del Seguici festiu de la ciutat de Tarragona | Drac de Sant Roc de Tarragona

El Drac de Sant Roc de Tarragona

El Drac de Sant Roc és la primera bèstia de foc del Seguici festiu de la ciutat de Tarragona des que fou recuperat l'any 1985 pels veíns del barri històric del Cos del bou, a la Part Alta de la ciutat. Tanmateix, els seus antecedents històrics els trobem en plena Edat Mitjana, a principis del segle XV, quan ballava acompanyat de la figura de Sant Jordi representant la lluita entre el bé i el mal.

Actualment, i tot i els seus aires fantàstics obra dels reconeguts escultors Gabriel García i Àngels Cantos, representa a la perfecció el món del foc de l'anomenada 'zona tradicional' i del mateix Camp de Tarragona, amb un protocol de vestimenta, acompanyament musical i foc, que porta a les festes i correfocs d'arreu dels Països Catalans.

"🎖 Més de 1.000 participants a la 40a Peonada Popular de Tarragona" "🗣CONFERÈNCIA: Mémora organitza 'Com afrontar el dol del suïcidi' a TGN"