Josep Fèlix Ballesteros es mostra obert a governar «en solitari»

Pau Ricomà, alcaldable d’ERC, assegura que «no tindria massa sentit, després de la campanya que hem fet, pactar amb Ballesteros
Foto d'arxiu de Josep Fèlix Ballesteros, guanyador de les eleccions a la ciutat de Tarragona | TarragonaDigital

 

Dia de ressaca electoral a Tarragona capital. Les negociacions, els acords, encara no han començat perquè el primer que han de fer els dos aspirants a ser el pròxim alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i Pau Ricomà, que han passat una nit intensa, és «descansar una mica».. De moment, les primeres cartes que s’han posat sobre la taula han sigut les dels socialistes, Ballesteros no descarta «governar en solitari», i els republicans, on Ricomà entén que «la ciutadania de Tarragona ha dit que el canvi la de liderar Esquerra», es veuen a l'alcaldia.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar que els resultats electorals a Tarragona ciutat només han deixat dues sumes possibles, o socialistes i republicans, que comptarien amb els 14 regidors necessaris per elegir alcalde, o l'acord a quatre bandes independentista: ERC, PDeCAT, CUP i En Comú Podem.

«Volem una ciutat diferent de la que Ballesteros ens ha deixat»

Pau Ricomà, alcaldable d’ERC, ha mogut peça aquest matí de dilluns, 27 de maig, i sembla que per tancar la porta a un possible acord de govern amb els socialistes, Ricomà ha valorat els resultats obtinguts a Tarragona, els 12.872 vots, com «històrics» i ha reafirmat que considera tenir «legitimitat per optar a l'alcaldia de Tarragona».

En declaracions a Tarragona Ràdio, el candidat republicà ha explicat que «aquestes eleccions anaven de continuïtat o canvi». «La ciutadania ha dit que el liderés Esquerra. La ciutat vol canviar. Nosaltres parlarem amb tothom però volem una ciutat diferent de la que Ballesteros ens ha deixat, no tindria massa sentit, després de la campanya que hem fet, pactar amb ell» ha declarat Pau Ricomà posant, d’aquesta manera, fre a les informacions que corren per la ciutat que asseguren que hi haurà entesa entre els republicans i els socialistes.

Pau Ricomà, valorant els resultats electorals d'aquest diumenge, 26 de maig, a la ciutat de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Així mateix, i a preguntes d’aquest mitjà, de TarragonaDigital, l’alcaldable republicà s’ha mostrat indiferent davant la possibilitat que els socialistes oferissin, a canvi d'un acord de govern, la dimissió de Ballesteros i un candidat del PSC més del vessant catalanista.

En Comú Podem, satisfets perquè «tenim la clau»

En Comú Podem Tarragona ha millorat l’herència rebuda per part d’ICV i ha entrat al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona amb dos regidors: Carla Aguilar, dels Comuns, i Hermán Pinedo, de Podem. Els Comuns ja s’han posicionat assegurant que «lluitarem fins al final perquè Tarragona tingui un govern d’esquerres i progressista per avançar en drets socials».

Des de Podem, el número dos, Hermán Pinedo ha explicat que «en primer lloc ens reunirem amb l’equip i valorarem els resultats. A partir d’aquí, dibuixarem el full de ruta».

«La transformació de la ciutat exigeix fer fora a Ballesteros i al PSC»

Les ganes de «canvi» entre les forces independentistes són clares. Laia Estrada, cap de llista de la CUP, l’altra formació necessària per arribar als 14 regidors independentistes que suposarien majoria absoluta, ha declarat a TarragonaDigital que «la transformació de la ciutat exigeix fer fora a Ballesteros i al PSC».

Estrada ha posat l’accent en el fet que «s’ha de concretar la idea de canvi». També ha avançat que «serà en assemblea que decidirem quines són aquestes qüestions transcendents que pensem posar sobre la taula des del minut 0 per poder parlar de canvis reals». «Des de la CUP no tenim cap dubte que aquesta ciutat necessita urgentment aquest canvi. Facilitarem el canvi però que sigui un canvi que serveixi per transformar la ciutat» ha reblat la líder anticapitalista.

L’aposta pel «canvi» de la CUP es veu refermada, també, per piulades com les que ha fet l’antic regidor dels anticapitalistes a la plaça de la Font, Jordi Martí. Martí ha piulat, aquest matí de dilluns, 28 de maig, el següent: «Els farem fora definitivament o ERC hi pactarà, tal com rumors malintencionats asseguren?»

L’altre soci d’aquest possible acord, el PDeCAT, s’agafa, segons han manifestat, uns dies de reflexió i no parlaran amb els mitjans fins a «la setmana vinent».

"❗BARRI A BARRI: Així han quedat els partits a cada zona de Tarragona" "😡MOLT FORT: Enxampat a 227 km/h a l'AP-7 a Tarragona"