Imatge d'una persona fent tràmits amb l'ordinador

Domiciliar els tributs o pagar-los en línia és un dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Tarragona

La seu electrònica municipal conté diversos tràmits que els ciutadans poden fer sense sortir de casa

Per tal d'estalviar temps, no haver de fer cues a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o al banc i poder-se oblidar dels terminis, l'Ajuntament de Tarragona ofereix als ciutadans l'opció de domiciliar el pagament dels seus tributs o bé de pagar-los en línia al mateix moment i sense haver de sortir de casa.

La manera de fer aquests dos tràmits, que poden ser 100 % en línia, és a través de la seu electrònica, que és la porta d'entrada a la teva Oficina Virtual Tributària, des d'on podràs realitzar aquestes dues gestions.

En el videotutorial que publiquem, s'explica pas per pas el procediment que cal seguir. Dins de l'apartat «Tràmits i gestions» de la seu electrònica, cal fer clic a «Oficina Virtual Tributària» i, tot seguit, accedir al teu espai. Recorda que per fer tràmits en línia, sempre cal que utilitzis un sistema d'autenticació, que pot ser l'idCAT Mòbil, i que és immediat i senzill d'aconseguir.

Dins de l'Oficina Virtual Tributària, podràs consultar i canviar les teves domiciliacions, i obtindràs informació sobre els teus rebuts, tant els que tens domiciliats com els que no.

En cas que vulguis domiciliar un rebut, només cal seleccionar-lo, incloure-hi el compte corrent i acceptar-ne l’opció.

Si el que vols és pagar un rebut en línia en un moment concret, tens dues maneres de fer- ho: accedint a l’apartat de l’Oficina Virtual Tributària on consten els rebuts que tens pendents i seleccionant el rebut que vulguis pagar; o bé mitjançant la carta de pagament que reps a casa. Al tutorial s’explica com, en aquest darrer cas, només cal anotar-hi el número de referència de cobrament que apareix en una de les caselles de la part superior del document.

Imatge d'una persona fent tràmits amb el mòbil
Utilitzar la seu electrònica per fer tràmits des de casa, suposa guanyar temps, seguretat i comoditat | Cedida

La seu electrònica és el portal que permet als ciutadans relacionar-se en línia amb l’Ajuntament de Tarragona. Allà s’hi poden consultar, entre altres, la normativa i les ordenances, el tauler d’anuncis i les convocatòries de personal o d’ajuts i subvencions, però, a més, disposa també d’un catàleg de tràmits que es poden fer de manera 100 % en línia. A part dels tràmits que us hem explicat, s’hi pot presentar, per exemple, una sol·licitud genèrica; demanar un volant individual d’empadronament o demanar una llicència d’obres per fer reformes a casa.

Grafisme de la seu electrònica
La seu electrònica et permet relacionar-te en línia amb l’Ajuntament de Tarragona | Aj. Tarragona

No perdis l'oportunitat d'utilitzar aquest servei municipal, que, en el context en què vivim, agafa més sentit que mai. Utilitza la seu electrònica per fer tràmits des de casa. Guanyaràs temps, seguretat i comoditat.


Comentaris