Endesa inverteix 23.000 euros en la millora de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Torreforta

La companyia ha creat al barri tarragoní una anella elèctrica tancada entre tres dels centres de transformació existents i ha modernitzat la tecnologia d'un d'ells
Imatge del transformador elèctric d'Endesa, ubicat al carrer Tortosa de Torreforta. | Cedida

 

Endesa ha invertit 23.000 euros en la reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del barri de Torreforta. D'aquesta manera, l'empresa incrementa la qualitat i la continuïtat del subministrament a 5.682 clients del barri tarragoní. L'actuació ha consistit en el tancament d'una anella elèctrica i la reforma d'un dels centres de transformació. Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la companyia a la comarca del Tarragonès i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques.

 

Segons ha explicat Endesa en un comunicat, s'ha estès un nou tram de cable subterrani de 25 kV d'última generació i que ha permès connectar tres centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre si. D'aquesta manera la xarxa ha quedat mallada i s'ha creat el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica que, «en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, possibilitat que es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa, alhora que permet recuperar més ràpidament potència i clients».

 

Aquesta novetat implantada a Torreforta repercuteix no només en una reducció del temps de reposició del subministrament elèctric, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o de manteniment de la xarxa, no sigui necessari cap interrupció del servei.

 

Modernització d'un dels centres de transformació

L'actuació realitzada s'ha aprofitat també per adequar i modernitzar un dels centres de transformació, que s'ha dotat de noves tecnologies i s'ha telecomandat. D'aquesta manera, s'ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants.

 

Segons Endesa, «aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també és més robusta de cara a suportar ambients humits i salins, com és el cas de zones properes a la costa». Alhora, afirma l'empresa, «gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior».

 

Imatge del centre de transformació d'Endesa del carrer Ebre de Torreforta. | Cedida

 

A més, s'ha introduït un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.