L’energia del Parc Central és procedent de fonts 100% renovables

S'ha realitzat un estalvi energètic de 435.000 kWh d'electricitat i s'ha reciclat 200 tones de paper i cartó

El Parc Central de Tarragona està realitzant una actuació que respon al fort compromís del centre comercial amb el medi ambient.  Amb un Sistema de Gestió Ambiental certificat amb la norma ISO 14001:2015, el Parc Central compra tota la seva energia procedent de fonts 100% renovables i certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El gerent del centre comercial tarragoní, Miguel Ángel González afirma que «la nostra política mediambiental és una prioritat. Sempre treballem per la millora contínua, per ser més sostenibles, més eficients i més respectuosos amb el medi ambient».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El Parc Central realitza un estalvi energètic del 13%

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), el consum d’electricitat mitjà per llar és de 3.487 kWh. Així mateix, Parc Central tanca el 2018 amb un estalvi energètic del 13%, fent un estalvi de 435.000 kWh d’electricitat, el que equivaldria subministrar energia elèctrica a 124 habitatges durant tot un any. «És el cinquè any consecutiu que aconseguim estalvis superiors al 5%. L’any passat vam registrar un estalvi de consum energètic del 6,5% i aquest any, el doble», afegeix González.

A més de l’estalvi energètic que realitzen al Parc Central, el centre comercial tarragoní ha reciclat 200 tones de paper i cartó. Segons el Ministeri per a la Transició Ecològica, per cada tona de paper reciclat s’estalvien 4m3 de fusta – de  12 a 14 arbres–. Això equivaldria a reduir la tala d’entre 2.400 i 2.800 arbres.

Ha reciclat 200 tones de paper i cartó, el que equivaldria a reduir la tala d'entre 2.400 i 2.800 arbres.
Ha reciclat 200 tones de paper i cartó, el que equivaldria a reduir la tala d'entre 2.400 i 2.800 arbres. | TarragonaDigital.com

 

L’excel·lència mediambiental un valor fonamental pel Parc Central

El Parc Central ha estat un dels primers centres comercials de Catalunya en aconseguir certificar el seu Sistema de Gestió Ambiental amb la norma ISO 14001:2015, amb l’objectiu de millorar la gestió dels residus i ser més eficients en les zones comunes, tant a nivell d’energia elèctrica com aigua. El gerent de Parc Central considera que «l’excel·lència mediambiental és un valor fonamental de la nostra estratègia empresarial». Tanmateix, consideren que les activitats que es realitzen es fan protegint el medi ambient i d’acord amb els principis de desenvolupament sostenible.

A més, Parc Central porta a terme diferents actuacions que fomenten la conscienciació i el progrés cap a la sostenibilitat dels seus treballadors, clients, visitants i la societat. Una de les activitats que més destaca és la que es realitza mensualment per als més petits al club infantil ‘el Parc’ –ubicat a la planta 1 del centre comercial– perquè aprenguin la importància de respectar el medi ambient i com actuar per preservar la natura des de ben petits.