Pau Ricomà (ERC): «Tenim legitimitat per optar a l'alcaldia de Tarragona»

Els republicans, segona força, aconsegueixen set regidors i doblen el nombre de vots de l'any 2015 | Ricomà vol pactar amb «els partits que demanaven un canvi»
ERC ha aconseguit a Tarragona el doble de vots que l'any 2015 i els millors resultats en la seva història. | Àngel Ullate

 

ERC ha estat la segona força més votada a Tarragona, on ha aconseguit set regidors amb els millors resultats de la seva història. El cap de llista, Pau Ricomà, ha deixat clares les seves intencions: «Tenim uns resultats que ens legitimen optar a l'alcaldia». Per a fer-ho, els republicans haurien de pactar amb la resta de formacions independentistes i En Comú Podem. «Hem de fer el canvi amb els partits que ho han demanat. Serem molt generosos i intentarem governar junts», ha dit en aquest sentit. A més, ha dit que seria un «frau» per la ciutadania un possible pacte amb l'encara alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC). 

ERC revoluciona Tarragona amb els millors resultats de la seva història

Esquerra Republicana ha fet trontollar la cadira de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. La formació ha aconseguit els millors resultats de la seva història en unes eleccions municipals —gairebé uns 13.000 vots— i ha doblat els números de l'any 2015, quan va entrar al consistori amb 4 regidors i la meitat dels vots. Tot i això, l'alegria no s'ha desfermat a la seu central fins passades les dotze i mitja de la nit, quan l'escrutini superava el 95%. «Tenim legitimitat per governar Tarragona», ha manifestat Pau Ricomà.

Desenes de militants i simpatitzants s'han acostat al local del carrer Reial, a la Part Baixa, per viure en directe el recompte electoral. Amb els primers resultats, que situaven als socialistes amb nou regidors i mantenien la possibilitat d'una alcaldia de Ballesteros, els rostres eren seriosos. Amb l'avenç de l'escrutini i l'arribada de l'empat a set definitiu, però, han arribat els somriures. Amb tot, els nervis s'han mantingut fins a darrera hora per la possibilitat que la CUP perdés un regidor. Aquest hauria passat a mans del PP, fet que hauria permès un pacte entre PSC, Cs i PP

Militants i simpatitzants d'ERC celebren els resultats de la formació a Tarragona. | Àngel Ullate

 

Pau Ricomà, rebut entre crits d'«independència»

L'alcaldable d'ERC, Pau Ricomà, s'ha acostat al faristol quan faltaven pocs minuts per la una de la matinada i l'escrutini rondava el 95%. Simpatitzants i militants han rebut Ricomà amb crits d'«independència» i «Tarragona, és republicana». Els presents, que han viscut el recompte de vots amb un nus a l'estómac però amb bones vibracions, han desfermat l'alegria amb l'entrada del cap de llista. 

Cares conegudes com el diputat Jordi Salvador, la candidata a les eleccions europees Helle Kettner o el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Jean-Marc Segarra, han volgut fer costat a Ricomà. Les abraçades i felicitacions han estat un constant des que els resultats ja atorgaven als republicans set regidors, els mateixos que als socialistes. 

Pau Ricomà, alcaldable d'ERC a Tarragona, creu que la seva formació té «legitimitat suficient» per governar. | Àngel Ullate

 

«Serem molt generosos i intentarem governar amb els partits que demanaven un canvi»

Ricomà ha deixat clares les seves intencions tan bon punt ha agafat el micròfon. «Els resultats ens legitimen per governar Tarragona», ha dit, declaració que ha donat pas a un llarg i profund aplaudiment. Per aconseguir l'alcaldia, però, els republicans hauran de pactar amb Junts per Tarragona, la CUP i En Comú Podem. «Serem molt generosos i intentarem governar amb els partits que demanaven un canvi», ha expressat al respecte, i ha assegurat que «seria una oportunitat perduda» no desbancar l'alcalde Ballesteros. 

Ricomà ha estat contundent a l'hora de valorar una possible entesa amb els socialistes. «Seria un frau per Tarragona», ha assegurat. D'altra banda, ha reconegut que encara no ha tingut temps de contactar amb Dídac Nadal (JxT), Laia Estrada (CUP) i Carla Aguilar (ECP). En cas de ser alcalde, ja ha avançat que el primer que vol posar sobre la taula és la «participació de la ciutadania» amb «el consell de districtes». 

A partir d'aquest dilluns, els telèfons començaran a sonar. L'objectiu de Ricomà és clar: entrar en la llista dels alcaldes republicans de Tarragona. 

"Ballesteros es veu amb «possibilitats reals» de continuar sent alcalde" "Junts per Tarragona supera els vots de 2015 i manté els tres escons de l'antiga CiU"