Pla detall d'una professora de dansa, amb les sabates durant la protesta

El professorat de dansa de Tarragona protesta per reclamar «la reobertura immediata» de les escoles

El sector dels ensenyaments artístics demana ajudes directes i defensa que els centres «són segurs»

El sector dels  ensenyaments artístics ha protestat aquest dijous a Tarragona per reclamar la reobertura de les escoles de dansa i ajuts directes per afrontar el tancament dels centres arran de les restriccions aprovades pel Govern. Prop d'un centenar de professors  i propietaris d'escoles s'han aplegat al Balcó del Mediterrani de Tarragona, on han llegit un manifest reivindicatiu.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El gremi avisa que si el tancament  s'allarga els centres acabaran perdent alumnes i es veuran abocats a abaixar la persiana. «No podem permetre que el teixit artístic  de les nostres comarques es trenqui», ha denunciat la presidenta de l'Associació de Professors de Dansa de Tarragona, Teresa Aguadé. L'acció ha acabat al crit de «la dansa és segura».

El sector defensa que les escoles de dansa  són segures i assenyala que han complert amb totes les mesures de seguretat i sanitàries requerides pel Govern, com ara reduir aforaments  i adaptar els horaris dels centres. El col·lectiu també lamenta que els ha servit de ben poc la inversió econòmica que van haver de fer per reobrir en la primera onada de coronavirus. A més, destaquen que fer classes en línia els resulta molt dificultós perquè els alumnes no tenen l'espai suficient per poder ballar  des de casa, poden patir lesions i sovint hi ha problemes de connexió.

«La dansa és segura!»: el sector dels ensenyaments artístics insisteix en recuperar l'activitat

«Hi ha moltes escoles reglades obertes on hi ha molts més alumnes  dels que nosaltres tenim. Els nostres alumnes no arriben tots a la mateixa hora i no en tenim 200 com en una escola normal. No entenem la decisió del tancament», ha valorat la presidenta de l'Associació de Professors de Dansa  de Tarragona, que aplega uns 25 associats. A més, ha apuntat que si el tancament  es prolonga molt més temps, moltes famílies decidiran desapuntar els seus fills dels centres de dansa. «Hi ha moltes escoles que han hagut de tancar, no ho podem permetre», ha dit.

Diverses professionals de l'ensenyament artístic, durant la protesta
Diverses professionals de l'ensenyament artístic, durant la protesta | Àngel Ullate

En paral·lel, Aguadé ha assegurat que necessiten reobrir  immediatament perquè no poden afrontar les despeses de lloguer, aigua, llum o IBI que generen els seus negocis. «No podem fer descomptes, estem limitats, després de tantes despeses i poques ajudes. No podem aguantar més», ha denunciat. Per aquesta raó, enviaran cartes als ajuntaments per demanar ajuda i no descarten noves protestes.

En l'acció d'aquest migdia els manifestants s'han assegut al Balcó del Mediterrani  mentre es llegia un manifest. El text ha defensat que la dansa és un «bé essencial per a la comunitat» que «proporciona als infants i joves una salut emocional i física», i s'ha criticat que el fet de no poder fer classes presencials posa «en risc el  dret a l'educació»  dels alumnes. La mobilització ha acabat al crit de la «dansa és segura» i amb les sabates  de ballar alçades per mostrar l'enuig del sector.