Imatge de gent asseguda a les terrasses de la plaça Corsini de Tarragona en el primer dia de la fase 1

Espimsa alerta d'irregularitats comptables en targetes de crèdit i increments salarials

Didac Nadal, president de l'entitat, no descarta emprendre accions legals

No està sent un mandat gens fàcil pel govern municipal de Tarragona. Explosió química; COVID-19; anul·lació del POUM; problemes a la ràdio municipal i ara, tombant l'any, ensurt a Espimsa, l'empresa pública municipal que gestiona els mercats municipals de Tarragona. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Està per veure, encara, quina és la magnitud de l'ensurt però els fets, de moment, són que en el Consell d'Administració d'Espimsa celebrat aquest dimecres, 2 de desembre, es va comunicar que des de l'actual gerència s'han detectat irregularitats comptables referents a dues targetes de crèdit amb inadequats consums de combustible i una tercera targeta amb despesa menor per representació. Així mateix, també s'han detectat alguns increments salarials no reglamentaris produïts entre els anys 2013 i 2019.

Novetats al pròxim Consell d'Administració

Respecte als fets exposats, el Consell d'Administració de l'empresa de mercats està estudiant, amb la intervenció dels 'Compliances' de fiscalització de la legalitat de l'empresa, mesures legals a emprendre per tal de reintegrar les sumes sostretes, depurar responsabilitats i evitar pràctiques indegudes en el futur. Encara està per valorar, però, quina és la magnitud d'aquestes irregularitats.

La voluntat de l'empresa municipal de mercats de Tarragona, segons han explicat a aquest mitjà fonts d'Espimsa, és concretar, a la pròxima reunió del Consell d'Administració, els passos a seguir per part de l'entitat. Espimsa havia deixat enrere, amb Didac Nadal i Daniel Milà al capdavant, l'etapa turbulenta que havia gestionat l'anterior gerent de l'empresa, Isidre Prunor


Comentaris