L'Estiu Tarragonajove oferirà una seixantena d'activitats en el seu 35è aniversari

Observar les estrelles des de l'Amfiteatre, aprendre a rapejar amb Fetitxe 13, conèixer la clau de l'èxit a YouTube o formar-se en clown són algunes de les opcions per aquest estiu
La regidora de Joventut, Ivana Martínez, amb Siscu Guirro i Núria Loras durant la presentació de l'Estiu Tarragonajove. | TarragonaDigital

 

L'Estiu Tarragonajove oferirà durant els mesos de juliol, agost i setembre més d'una seixantena d'activitats per a persones d'entre 12 i 35 anys. Es tracta d'una iniciativa coordinada des de l'Ajuntament de Tarragona que arriba, aquest 2019, a l'edició número 35. El 70% són novetats amb respecte anys anteriors i vuit de cada deu són iniciatives particulars coorganitzades amb el consistori. Observar les estrelles des de l'Amfiteatre Romà amb Carlos Uriarte, conèixer les 12 claus de l'humor amb Toni Cano, aprendre a cantar rap amb Fetitxe 13 o endinsar-se en el món YouTube amb @Outconsumer són algunes de les opcions que s'ofereixen. 

 

 

L'Estiu Tarragonajove: 65 activitats en tres mesos

Durant els mesos de juliol, agost i setembre els joves tarragonins podran gaudir de 65 activitats, gairebé totes gratuïtes i amb un ampli ventall de possibilitats. Música, teatre, dansa, comunicació, jocs, circ o idiomes són només alguns dels àmbits que es tractaran durant aquest estiu gràcies a Tarragonajove. 

 

60 de les 65 activitats proposades han sorgit d'iniciativa pròpia dels joves, enquestats pel departament de Joventut del consistori. Gairebé totes seran gratuïtes i un 70% de les activitats són novetats amb respecte anys anteriors. Les inscripcions s'obriran el pròxim 4 de juny a través del portal web i també es podran realitzar a l'Oficina Jove del Tarragonès i a l'Espai Jove Kesse

 

Astronomia, música, teatre, dansa, idiomes, humor o YouTube

Les activitats presentades per la regidoria de Joventut es divideixen en deu àmbits temàtics. Destaca, per exemple, la sessió d'observació astronòmica que Carlos Uriarte oferirà des de l'arena de l'Amfiteatre Romà. Toni Cano, en canvi, formarà els joves en l'humor, aportant 12 claus per elaborar un monòleg. Roc Massaguer, més conegut com a @outconsumer, farà el mateix en l'àmbit de YouTube, explicant els riscos i els punts positius de la xarxa.

 

Els interessats també podran descobrir una segona temporada d'enigmes nocturns a Pilon's Street, formar-se en teatre i dansa amb l'Estudi de Música, endinsar-se en l'aprenentatge de l'ukelele i el handpan o aprendre a rapejar amb el cantant Fetitxe 13. Per la seva banda, Íngrid Guardiola animarà els joves a estudiar alemany, Mercè 8A ensenyarà els secrets del clown i la màgia, Maria Batet introduïrà el Visual Thinking en matèria d'Arts Plàstiques i el Far Cooperatiu aprofundirà en l'àmbit de la comunicació social. 

 

En total, la regidoria de Joventut organitza més d'un centenar d'actes al llarg de l'estiu. A més de Tarragonajove, hi haurà el Festival Sota la Palmera, amb 40 representacions i dues exposicions.