L'expropiació d'unes parcel·les, condició per connectar el carrer Armanyà amb la Baixada del Toro de TGNA

L'equip de govern assegura que «no hi ha res descartat»

El plenari extraordinari de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat el mes d'agost de l'any passat, va donar llum verda a la segona aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d'Ordenament Urbanístic (POUM) municipal de la ciutat de Tarragona. Traduït, el consistori va fer un pas important per a connectar el carrer d'Armanyà amb la Baixada del Toro, una notícia molt ben rebuda per part dels veïns de la zona.

El projecte comporta una clara millora de l'accessibilitat a la passarel·la del Miracle, l'equipament impulsat pel Port de Tarragona per millorar l'accés de la ciutat a la platja, i es preveia que tirés endavant mitjançant una permuta de terrenys amb els propietaris de les quatre parcel·les afectades. Ara, nou mesos després, TarragonaDigital ha pogut saber que ha canviat la condició del projecte i ara tot passa, almenys amb un dels propietaris, per l'expropiació

«No hem descartat res»

Xavier Puig, conseller d'Urbanisme i un dels homes forts de l'equip de govern, ha explicat, de manera molt clara, que «si volem obrir el carrer Armanyà hi ha dues vies, o se'n fan càrrec els propietaris de les parcel·les o se'n fa càrrec l'Ajuntament de Tarragona». El projecte de connexió del carrer Armanyà amb la Baixada del Toro té una llarga història i hi han participat dos governs municipals

«El POUM contemplava un polígon d'actuació al carrer Armanyà. Això què vol dir? Doncs que els propietaris havien d'assumir el cost d'obrir el carrer. Aquests propietaris van presentar al·legacions i l'anterior equip de govern les va acceptar, passant el cost econòmic d'obrir el carrer al consistori» ha puntualitzat Puig. «Això va ser l'any 2013», ha afegit un dels homes forts de l'equip de govern municipal, «i, per llei, passats cinc anys, els propietaris podien exigir al govern que portés a terme les obres. Què va fer el govern de Tarragona? Tramitar una nova modificació del POUM que contemplava un altre polígon d'actuació al carrer Armanyà».

Aquesta nova modificació implicava que els propietaris es feien càrrec d'obrir el carrer a canvi d'edificabilitat. És a dir, que poguessin «construir un edifici per finançar l'operació, a primera línia de la Baixada del Toro» ha reblat el polític republicà tarragoní. .

«El govern actual», ha afegit el també portaveu de la coalició municipal, «ha considerat que no es preservaven els valors paisatgístics perquè l'edifici quedava tan alt com el número 2 de la Rambla, i que calia respectar, com a mínim, el desnivell orogràfic per no afectar la visualitat de la façana marítima que és patrimoni de tots».

«Finalment, els propietaris, en ús del seu dret, han obligat l'Ajuntament a exercir l'expropiació, cosa que deixa sense efecte aquella modificació del POUM. Això vol dir que l'Ajuntament ha d'expropiar i, al seu dia, obrir el carrer Armanyà» ha conclòs Puig.

"Canvis al Tanatori de Tarragona amb l'entrada a la fase 1" "Una enquesta treu a la llum l'estat d'ànims dels nens de TGN durant el confinament"