Els veïns de la Floresta a Tarragona netegen els jardins per la «incompetència» de l'Ajuntament

L'Associació de Veïns assegura que el rec està trencat i la gespa ha donat pas a la terra en moltes zones del barri
Els veïns utilitzen rasclets i escombres per netejar i arreglar els jardins municipals. | Cedida

 

Els veïns del barri tarragoní de la Floresta han començat a organitzar-se per netejar i cuidar els jardins municipals. Una empresa de jardineria contractada per l'Ajuntament de Tarragona és l'encarregada de fer-ho, però des de fa un any, «les petites zones verdes que tenim al barri estan poc o gens cuidades i les plantes s'estan morint», ha explicat el president de l'Associació de Veïns de la Floresta, Miguel Ángel Cruz. Tisores de cuina, rasclets i escombres són les eines utilitzades pel veïnat, «fart» d'aquesta situació

Els jardins de la Floresta es troben en «molt mal estat»

Els veïns de la Floresta han decidit actuar pel seu propi compte. Farts de la «incompetència» del consistori, netegen els jardins i les zones verdes municipals, «poc o gens cuidades» i «brutes». Fa aproximadament un any que els espais verds de la Floresta no llueixen com ho feien abans, per això creuen necessari autogestionar-se i arreglar allò que el consistori no fa. 

Una empresa contractada per l'Ajuntament té l'obligació d'encarregar-se de les zones verdes i enjardinades de la ciutat, però a la Floresta sembla que no sigui així. «Al darrere de la llar social hi havia un parc preciós, molt verd. Ara gairebé no hi queda gespa. I L'hivern no té la culpa, perquè no és que s'hagi tornat marró, és que ja no existeix», ha subratllat el president de l'entitat veïnal. 

Retallar els arbusts amb tisores de cuina

Els veïns estan «farts» de veure com les poques zones verdes de la Floresta s'estan morint. Cruz denuncia que el sistema de reg no funciona i que «la solució de l'empresa és tallar l'aigua en comptes d'arreglar-lo». Això provoca que les plantes s'estiguin assecant molt i Cruz tem que acabin morint. «Després caldrà replantar-ho tot i això valdrà uns diners», recorda.

Veïnes com la Dolors, que viu al barri des de sempre, decideixen fer-se càrrec de la part enjardinada del davant de casa seva amb estris quotidians. «Retallava els arbusts amb les tisores de la cuina i escombrava amb un rasclet que li havia deixat el seu marit», relata el president de l'entitat veïnal. Fins i tot en alguns punts on no s'ha podat prou els arbres, els veïns han de tallar les branques perquè no entrin als balcons. 

D'altra banda, critiquen que les papereres dels espais verds tampoc s'estan buidant, fet que genera brutícia en l'entorn. «La mateixa empresa dels jardins és l'encarregada de fer-ho, però només les buiden un cop a la setmana», diu Cruz. 

El veïnat critica que les papereres es buiden un cop a la setmana. | Cedida

 

També et pot interessar

"ATENCIÓ: Ja tenen dia i hora els espectacles suspesos del Teatre Tarragona" "Novetats sobre la situació dels treballadors acomiadats del Museu d'Història"