GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Gegants Vells petits, nova incorporació al seguici festiu tarragoní

L’Associació Cultural Sant Roc presentarà la iniciativa | Els alumnes de l’escola El Miracle en seran els portants principals
Els alumnes de l'escola El Miracle en seran els portants principals. | Cedida

 

El barri del Cós del Bou i la Baixada de la Pescateria, de Tarragona, commemoren enguany els 175 anys de les festes de Sant Roc. Un dels principals actes, segons han avançat des de l'associació cultural Sant Roc, serà la presentació de la parella dels Gegants Vells Petits, un nou element que s'incorporarà al seguici festiu tarragoní.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els Gegants Vells Petits veuran la llum gràcies a l'impuls d'un grup de pares de l'AMPA de l'escola El Miracle, el centre educatiu més pròxim al carrer del Cós del Bou. Alumnes del Miracle seran els portants d'aquest nou element. El projecte ha estat encarregat a l’Àngels Cantos.

 

L'escultora realitzarà les peces i la perruqueria; el vestuari serà creat per Josep Maria Casas i dels complements s'encarregarà Antonio Gómez. Es tracta del mateix equip que va fer les rèpliques dels Gegants Moros l'any 2015 i va renovar el vestuari dels Gegants Vells l'any 2016. Els Gegants Vells Petits han comptat amb el suport de Repsol. 

 

Les peces més antigues que participen al seguici tarragoní

Els Gegants Vells de Tarragona són les peces més antigues que participen al seguici tarragoní i una de les parelles de gegants més vells de Catalunya.  L’any 1904 els veïns del Cós del Bou i Baixada Pescateria els van demanar per a les seves festes. L’Ajuntament de Tarragona els concedí, sempre a condició que els Gegants participessin en les festes de Tarragona sempre que fossin requerits.

 

Els Gegants Vells Petits portaran el nom de Joan i Teresina, en memòria de Joan Llort i Teresina Vicens, traspassats recentment. El Joan va ser portant dels gegants i la Teresina padrina d'aquests. Els Gegants seran un 38% dels originals. Es preveu que tinguin una alçada màxima de 2 metres i pesaran com a màxim 25 kg. Seran portats per nens entre 9 i 14 anys. L’Agrupació de Portants dels Gegants Vells serà l’encarregada d’ensenyar als nous portants a ballar els Gegants.

 

També et pot interessar: