GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat torna a licitar la redacció del projecte de rehabilitació del Palau de Justícia de Tarragona

La primera licitació va quedar deserta el passat mes de juliol | Les obres de reforma de l'edifici suposaran una inversió aproximada d'un milió i mig d'euros
El Palau de Justícia de Tarragona se sotmetrà a una rehabilitació per consolidar l'estructura de l'edifici. | Àngel Ullate

 

La Generalitat de Catalunya ha licitat per segona vegada la redacció del projecte de rehabilitació del Palau de Justícia de Tarragona. La primera licitació, que es va fer el passat mes d'abril, va quedar deserta, segons resolució del 18 de juliol, «atès que totes les empreses presentades han quedat excloses de la licitació».

 

Les obres de remodelació de l'edifici, construït l'any 1965, tenen com a objectiu consolidar l'estructura, així com acabar amb les deficiències de manteniment que han provocat esquerdes, humitats i sobrecàrregues localitzades. Les mancances del Palau de Justícia es van recollir en el Dictamen Estructural redactat el febrer de 2017 per Seguí Arquitectura, encarregat per la Generalitat de Catalunya.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons el citat informe, l'edifici encara «manté prestacions resistents suficients per assolir les sol·licitacions a les quals està sotmès», tot i això els tècnics recomanen diverses actuacions per tal de consolidar la seva estructura. La licitació feta aquest dimarts inclou la redacció del projecte bàsic, el projecte executiu i la posterior direcció de l'obra. El pressupost per aquest tràmit previ és de 178.667,75 euros, IVA inclòs.

 

Els tràmits es retarden un mínim de tres mesos

Aquesta segona licitació retardarà tots els tràmits i l'inici de les obres de rehabilitació un mínim de tres mesos. D'aquesta manera, fins a principis de 2021 no començaria la rehabilitació dels jutjats de la capital tarragonina, amb actuacions que inclouen la substitució de la climatització, la revisió de cobertes i baixants, així com la consolidació de l'estructura.

 

Pla general del Palau de Justícia de Tarragona. | Google Maps

 

 

Les mancances dels equipaments judicials de Tarragona s'han convertit en històriques, sent l'única capital de província catalana que no té unificats en un mateix edifici totes les seus judicials. Fa més d'una dècada que s'anuncia la construcció del Fòrum Judicial, però, ara com ara, cap dels successius governs de la Generalitat de Catalunya ha acabat per executar-la.

 

Tot i que la reclamació del Fòrum Judicial arriba per part de tot el món judicial, l'equipament no serà una realitat a curt termini. La planificació del Departament de Justícia de la Generalitat fins al 2025 no preveu cap partida per als nous Jutjats de Tarragona.