GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Homenatgen les persones que van salvar dues noies d'ofegar-se a Tarragona

Els fets es van produir a Sant Pere i Sant Pau la tarda del 10 d'octubre

 

Sant Pere i Sant Pau va recordar aquest divendres, 23 de novembre, la dotzena de persones que van col·laborar, el passat 10 d'octubre, en el salvament de dues dones que eren a punt d'ofegar-se a l'avinguda dels Països Catalans del barri. Un fortíssim aiguat torrencial va afecatar Tarragona en molt poca estona, cosa que va fer que una ingent quantitat d'aigua baixés a través del pendent que fa aquest carrer. Les dues dones van quedar atrapades sota un cotxe i la intervenció de dos bombers i una desena de veïns va ser clau per salvar-los la vida en una situació límit. Divendres, doncs, Sant Pere i Sant Pau els va retre homenatge.

 

Homenatge als bombers i als veïns que van rescatar les dues noies

Els bombers Lluís Navarrete i Felipe del Campo, que ja van explicar els fets al cap de poques hores a TarragonaDigital.com, van ser dos dels protagonistes d'aquest divendres. Però també es va voler retre homenatge als diversos veïns que es van trobar la situació de casualitat, mentre eren a zones properes i els va agafar l'intens aiguat. Noms com ara Oleksand Myerlich, Elvira Vidal, Ivan Casado, David Curto, Sergi Miró, Joan Cortés, Carlos Rebenaque, Mònica Mellado i Antonio Altuna, aparentment comuns i anònims, van ser aquest divendres aplaudits al barri cooperativista.

 

La situació límit d'aquella tarda de dimecres va transformar el dramàtic salvament en un vídeo que va córrer a les xarxes socials i que va ser emès per televisions d'arreu de l'Estat. L'arribada casual dels dos bombers, que es dirigien a un altre servei, i l'ajut de la desena de veïns que hi havia a la zona van permetre que, tot i estar entre cinc i deu minuts sota l'aigua i, per tant, sense respiració, les dues dones poguessin salvar la vida.

 

Tot i que aquest divendres, encara traumatitzades pels fets però fora de perill, les dues persones salvades no van ser a l'homenatge, les seves famílies sí que van assistir a agrair a aquests herois anònims haver salvat dues vides en una tarda que podria haver estat fatídica a la ciutat de Tarragona.