GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Hospital Joan XXIII renova els equipaments d'hemodiàlisi

Uns nous monitors permeten seguir al detall el tractament i augmentar-ne el control
La Unitat d'Hemodiàlisi de l'hospital Joan XXIII ja sisposa dels nous monitors de seguiment | TarragonaDigital

La Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital Universitari Joan XXIII ha renovat part dels seus equipaments en les darreres setmanes. El canvi, de caràcter informàtic i tecnològic, són uns nous monitors connectats a la xarxa que registra totes les dades al moment sobre el tractament de la diàlisi mentre els pacients el realitzen. Això suposa, segons expliquen des del centre hospitalari, un grau més alt de control per als professionals i de seguretat per als pacients.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La diàlisi és un tractament de quatre hores de durada, i amb els nous equipaments tecnològics es minimitzen els incidents o possibles complicacions en detectar a l'instant qualsevol anomalia. Els monitors inclouen uns nous biosensors que gestionen tota la informació rebuda, de manera que tot queda instantàniament enregistrat. «Totes les unitats d'hemodiàlisi de l'Institut Català de la Salut treballaran amb el mateix sistema informàtic, i això permetrà una xarxa de dades compartides per millorar la gestió clínica i realitzar estudis dels pacients», ha subratllat la cap del servei de Nefrologia de Joan XXIII, Mercè Borràs.

 

El balanç de Joan XXIII: més de 5.000 sessions d'hemodiàlisi cada any

El tractament d'hemodiàlisi no és una pràctica estranya, i des de l'Hospital Universitari Joan XXIII avancen que cada any realitzen un total de 5.500 sessions entre l'hospital, urgències, la Unitat de Cures Intensives, els pacients ingressats a altres serveis i l'Hospital Sociosanitari Francolí, en el mateix complex sanitari. «En els casos dels pacients crònics són tres sessions setmanals, que són dotze hores en total», matisa la responsable d'Hemodiàlisi al centre tarragoní, Júlia Garro.

 

També et pot interessar