Els metges de la concertada de Tarragona faran vaga del 18 al 22 de febrer

El sindicat Metges de Catalunya convoca una aturada després de la negativa del Govern i les patronals de negociar millores laborals

Enrere queden els dies en què els metges d'aquí i d'arreu del territori van aturar-se per reclamar millors condicions laborals. Els professionals van tornar a la feina després d'arribar a un acord amb la Generalitat. Però, segons denuncia ara Metges de Catalunya, aquest acord només inclou el sector públic, és a dir, els treballadors de l'ICS, i per tant, no millora les condicions dels professionals que treballen a la sanitat concertada, com ara els de la Xarxa Santa Tecla. Per això han decidit que del 18 de febrer al 22 faran una aturada per rebutjar la falta de diàleg amb aquest sector.

Vaga de metges de la concertada

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'aturada afecta als proveïdors privats del CatSalut, que aquí al nostre territori són bàsicament la Xarxa Santa Tecla i Sagessa. De moment, segons han confirmat treballadors de la Xarxa ells sí que se sumaran a la convocatòria de vaga del pròxim mes. L'aturada afectarà hospitals, equips d'atenció primària, centres sociosanitaris i de salut mental.

Segons Metges de Catalunya el Govern no va tenir en compte les demandes dels treballadors de la sanitat concertada durant les negociacions que es van dur a terme en la vaga anterior. A més, asseguren que el nou conveni col·lectiu de la sanitat concertada que es va firmar el passat mes de novembre i que estarà vigent els pròxims tres anys tampoc té en compte les demandes del personal mèdic. Afegeixen, també, que d'ençà de l'última vaga no hi ha hagut «cap voluntat de negociació» ni per part de les patronals ni del Departament de Salut que «han menystingut el malestar dels facultatius».

Els metges de la Xarxa Santa Tecla se sumen a la vaga

Segons confirma una de les treballadores, els metges de la Xarxa Santa Teclase sumaran a la vaga convocada pels dies 18,19,20,21 i 22 de febrer, ja que asseguren que segueixen amb la mateixa situació que abans de la primera vaga. «El Departament de Salut ha dit que ens farà costat, però a la pràctica no ha notificat a les gerències cap increment de les aportacions pressupostàries», assegura aquesta font.

Segons confirma un portaveu de Metges de Catalunya a TarragonaDigital, la vaga afectarà a tots els facultatius de la Xarxa, és a dir, els metges que treballen als hospitals de Santa Tecla i del Vendrell i als metges dels sis centres de primària que controla la Xarxa, a Tarragona, el Vendrell, l'Arboç, Calafell, Vila-seca i  Torredembarra. També estan cridats a participar els facultatius dels centres d'atenció primària de Sagessa a la Selva del Camp,  Reus, Riudoms i Vandellòs-l'Hospitalet. En canvi, no participaran a la vaga els treballadors de l'Hospital Sant Joan tot i ser de Sagessa perquè tenen un conveni laboral propi. 

Els treballadors de la Xara Santa Tecla, no només metges, fa temps que estan en peu de guerra en contra de les condicions laborals. Fins fa poc sortien cada divendres a protestar a les portes dels centres i hospitals per una millora de les condicions. De moment, diuen els treballadors, no ha canviat res. I tenen clar que per fer alguns canvis cal que la Generalitat faci una major aportació pressupostària a la Xarxa Santa Tecla, la fundació encarregada de donar servei al CatSalut. 

Imatge de les mobilitzacions dels treballadors de primària de la Xarxa | TarragonaDigital

 

La concertada no vol ser sanitat de segona

Els metges de la Xarxa recorden que donen el mateix servei que els treballadors del sector públic i que per tant no poden ser tractats com a treballadors de segona. Metges de Catalunya recorda que la sanitat concertada també és pública i que a efectes d'aplicació de les retallades, van patir igual que els de la pública. Per això, diuen, el CatSalut «no es pot desentendre del conflicte, ja que finança el 95% del pressupost de les entitats concertades i ostenta la titularitat de l'àmplia majoria de consorcis i empreses».

Per això reclamen al Departament de Salut que s'assegui a la taula de negociació i que es comprometi a revertir la situació de retallades per tal de poder evitar la vaga.