Concerts, teatre, circ i activitats gastronòmiques han estat alguns dels actes més destacats de la iMAGInada.

La iMAGInada tanca amb bons números una edició especial però accidentada

Més de cinc mil persones han gaudit dels setze actes programats, un dels quals va ser suspès pel comportament incívic de part del públic

El Pony Pisador va tancar ahir diumenge, 16 d'agost, la dotzena edició de la iMAGInada. Una celebració especial i atípica, però que ha pogut aconseguir superar els reptes i dificultats derivats de la Covid-19, i que, sobretot, ha demostrat la voluntat ciutadana de reactivar la cultura de forma segura i compromesa.

Durant quatre dies, des del dijous 13 fins aquest diumenge, fins a 5.600 persones han passat pels jardins i el teatre auditori del Camp de Mart per participar en els setze actes organitzats. S'hi ha pogut gaudir d'espectacles de circ i dansa, teatre o concerts com els de Lasta Sanco, o un dels més esperats, el del raper Dolor García acompanyat dels Toc Toc Birds. 

A més, tant com la música o els espectacles, han tingut molta importància les activitats familiars i les gastronòmiques, aquestes últimes caracteritzades per la multiculturalitat. Mèxic i Pakistan han estat alguns dels destins dels sopars. D'altra banda, s'han celebrat nombrosos debats, tallers i fòrums participatius sobre diversos aspectes com el racisme institucional, les lluites organitzades i la cultura.

La Imaginada ha celebrat una edició atípica, però plena d'actes i amb èxit de participació.
La Imaginada ha celebrat una edició atípica, però plena d'actes i amb èxit de participació. | Albert Rué

L'actitud 'hooligan' de part del públic obliga a suspendre el concert de Dolor García

El col·lectiu sociocultural La iMAGInada agraeix la participació i el comportament del públic assistent, així com la col·laboració dels tècnics, artistes i acomodadors. Malgrat tot, l'actitud incívica que Pau Ricomà ha titllat de «hooligan» d'una quarantena de joves, que van ignorar els avisos reiterats de l'organització i dels mateixos artistes sobre l'obligatorietat de dur mascareta i de respectar la distància de seguretat, va obligar a aturar el concert de Dolor García i els Toc Toc Birds.

L'organització destaca l'actitud exemplar de tots els assistents, especialment els que van mantenir un bon comportament al concert, però denuncia «la conducta molt desagradable amb l'organització i amb les acomodadores, que es van sentir agredides». A més, recorda que es tracta «d'una falta de respecte per la resta de públic i per naltros mateixes». 


Comentaris