GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'empresa tarragonina iMicroQ capta 1,2 MEUR per una eina que troba patògens als aliments

Les proves pilot, segons apunten, començaran l'any 2020
L'empresa tarragonina iMicroQ ha aconseguit la captació d'aquests 1,2 milions d'euros. | Cedida

 

L'empresa tarragonina iMicroQ ha rebut una ajuda de 1,2 milions d'euros de la Comissió Europea per desenvolupar una plataforma que permetrà detectar bacteris, virus i microtoxines en els aliments en menys de 24 hores. La plataforma està dirigida a empreses de la indústria alimentària i serà la primera a agrupar en una única solució diversos tests per detectar en el menjar patògens que afecten la salut humana, ha informat en un comunicat aquest diumenge la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

 

Un avenç important pel que fa a seguretat pública

El responsable de qualitat de iMicroQ, Diego Bejarano, ha destacat que «poder detectar a temps aquest tipus d'agents patògens és «una qüestió de seguretat pública», ja que les malalties transmeses a través dels aliments provoquen 420.000 morts cada any. «Si detectem la presència de la salmonel·la en una granja, per exemple, podem actuar abans que arribi a afectar els aliments que es produeixen allà o, fins i tot, frenar la venda d'un producte potencialment contaminat abans que arribi al supermercat», ha explicat Bejarano.

 

L'empresa preveu començar les proves pilot d'aquesta plataforma l'any 2020 i ha assenyalat que permetrà detectar en els aliments al·lèrgens com el gluten i la fruita seca, a més dels elements tòxics. iMicroQ va néixer a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona el 2010 i ha aconseguit els 1,2 milions d'euros de l''SME Instrument' de la Comissió Europea amb el suport d'Acció.

 

També et pot interessar