Una recreació històrica inaugura la 21a edició de Tarraco Viva

L'espectacle recorre les Muralles per mostrar els rituals de l'antiga Roma per fundar una ciutat
L'espectacle recorre les Muralles per mostrar els rituals de l'antiga Roma per fundar una ciutat | Ajuntament de Tarragona / Manel Granell

 

La 21a edició de Tarraco Viva ha aixecat el teló aquest diumenge a la tarda amb una recreació històrica al recinte de les Muralles de Tarragona que mostrava els rituals de l'antiga Roma per fundar una ciutat. L'espectacle itinerant 'Roma fundadora de ciutats' ha anat a càrrec de la companyia Nemesis ARQ i ha recorregut el passeig fins a la torre de Minerva. El certamen s'allargarà fins al 19 de maig i comptarà amb més de 400 actes que tenen com a eix principal el món urbà de l'antiguitat clàssica. En aquesta edició s'incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del Festival i s'inicia una nova col·laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que permetrà comptar amb un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco.

Una recreació històrica inaugura la 21a edició de Tarraco Viva | Ajuntament de Tarragona / Manel Granell

 

Un dels plats forts serà la recreació d'un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que era el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics i els acords comercials. De fet, aquest serà l'espai protagonista de la cloenda, el 19 de maig, on el fòrum esdevindrà escenari de l'elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans. Tarraco Viva es desenvoluparà en una trentena d'espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial.

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros | Ajuntament de Tarragona / Manel Granell

 

També et pot interessar:

"ERC TGN: «O tenim l’alcalde dels Jocs fracassats, o tenim l’alcalde que creu en TGN»" "La contundent petició de Torra des de TGN als partits independentistes"