Tarraco Viva arrenca aquest cap de setmana amb un espectacle a les Muralles

La recreació «Roma fundadora de ciutats» donarà el tret d'inici a aquest esdeveniment, enfocat enguany a la ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic
Imatge d'arxiu d'una recreació històrica de l'edició anterior de Tarraco Viva. | Miguel C.

 

Tarraco Viva s'inaugurarà aquest diumenge amb un espectacle de recreació històrica al recinte de les Muralles. «Roma fundadora de ciutats» donarà el tret d'inici a dues setmanes on la ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic seran els protagonistes. L'espectacle recorrerà el passeig fins a la torre de Minerva i mostrarà la importància que tenien els rituals de fundació d’una ciutat per als antics romans. Fins al 19 de maig, conferències, tallers, exposicions i recreacions ressaltaran el patrimoni tarragoní. 

 

 

Tarraco Viva començarà aquest diumenge a les Muralles

L'esdeveniment tarragoní més important pel que fa a l'antiga Tarraco Romana començarà aquest diumenge. Es tracta de Tarraco Viva, que durà a la ciutat un total de 427 actes. La recreació històrica «Roma fundadora de ciutats», a càrrec de ARQ, ha estat l'espectacle escollit per donar el tret de sortida a la XXI edició del certamen. Encara que la inauguració oficial serà a les 18.30 hores, la representació es podrà veure també a les 20.00 hores i a les 21.30 hores. 

 

La recreació inaugural farà un recorregut itinerant a l'interior del Passeig Arqueològic fins a la torre de Minerva. L'objectiu del mateix és mostrar la importància que tenien els rituals de fundació d'una ciutat per als antics romans. Tindrà una durada aproximada d'una hora i el preu d'entrada serà de 5 euros a partir dels 12 anys. 

 

El XXI Tarraco Viva acabarà el pròxim 19 de maig

Tarraco Viva acabarà el pròxim 19 de juny amb un acte de clausura que convidarà els assistents a rememorar com eren les eleccions dels antics romans. Abans, però, desenes d'espectacles, exposicions, conferències i tallers s'instal·laran en fins a 30 espais de la ciutat i la comarca. Cal recordar que a Altafulla o Vila-rodona, per exemple, també hi haurà actes del festival. 

 

Entre les principals novetats, tal com va explicar TarragonaDigital, en aquesta edició s’incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del festival i s’inicia una nova col·laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que permetrà comptar amb un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco. Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics o els acords comercials.

Més notícies de la categoria Tarragona