Un home, evacuat d'un creuer a Tarragona amb helicòpter en patir un infart

Els fets s'han produït a mitja tarda d'aquest Divendres Sant, 19 d'abril
Imatge d'arxiu d'un helicòpter de Salvament Marítim. | cedida

 

Un home de 82 anys d'edat i de nacionalitat alemanya ha hagut de ser evacuat aquest divendres, 19 d'abril, en plena festivitat de Divendres Sant, del creuer al qual s'allotjava i que es trobava davant de la costa de Tarragona. El creuerista ha patit un atac de cor que ha provocat l'activació d'un helicòpter de Salvament Marítim per tal de poder-li salvar la vida.

 

Un home pateix un infart a bord d'un creuer situat a la costa tarragonina

Tot plegat s'ha produït a mitja tarda d'aquest Divendres Sant. A primera hora de la tarda, el creuer en què viatjava l'home havia salpat de Tarragona per navegar en les properes hores cap al port d'Alacant. Una hora més tard d'haver iniciat la seva marxa, el creuerista, de 82 anys, s'ha sentit indisposat i ha patit un infart. En primera instància ha estat atès pels serveis mèdics disponibles en el vaixell, però la seva gravetat ha obligat a preparar la seva evacuació a un centre hospitalari.

 

En aquesta línia, pocs minuts després d'un quart de sis de la tarda, s'ha donat l'avís a Salvament Marítim, que s'ha encarregat d'activar un dels seus helicòpters de rescat, amb base a l'aeroport de Reus. L'helicòpter s'ha traslladat en qüestió de pocs minuts fins al punt on es trobava el creuer, a unes 18 milles de la costa de la ciutat de Tarragona i, tot i les condicions adverses pel temporal de llevant, han pogut salvar el pacient, que ha aterrat en poca estona, de nou, a l'aeroport reusenc, al qual ha aterrat amb vida. Aquest és el vídeo del salvament:

 

 

Una embarcació amb un tripulant, salvada avui al Vendrell

Salvament Marítim també ha hagut d'actuar el matí d'aquest Divendres Sant davant de la costa del Baix Penedès per salvar una embarcació amb un sol tripulant que es trobava pràcticament a la deriva a causa del fort temporal, tot i que ha acabat tornant a port pels seus propis mitjans.

 

També et pot interessar