Tot a punt per a la 8a Plantada Popular del riu Francolí a Tarragona

L'activitat se celebrarà el pròxim dissabte 16 de març a la part dreta del riu tarragoní i comptarà amb la participació de diversos col·lectius
Les imatges de la plantada popular de Repsol al Francolí | Àngel Ullate
 

Aquest dissabte 16 de març se celebrarà la 8a edició de la Plantada Popular del riu Francolí de Tarragona. La jornada és fruit de la Fundació Repsol i l'Associació Aurora, les quals any rere any han fet possible la inserció social, la col·laboració ciutadana i la reforestació de la zona amb aquesta activitat. Per tots aquells que vulgueu formar part i encara no us hàgiu inscrit, encara hi sou a temps. Ho podeu fer a través de la pàgina web www.reforestatgn.org, o bé a través del telèfon de l'Associació Aurora, que és el 977 502 205.

En aquesta edició es té l'objectiu de plantar 1.500 plantes en total, les quals sumen espècies molt diverses, totes elles pròpies del clima mediterrani. La zona ha estat utilitzada amb anterioritat com abocador de residus i descuidada de manera general. Així doncs, ha quedat completament desforestada i, pràcticament, inutilitzada a causa de les condicions en les quals es trobava. És per això que, fa 8 anys, la Fundació Repsol i l'Associació Aurora van decidir posar en marxa un projecte per tal d'aturar aquestes pràctiques i que ciutadans i veïns puguin gaudir d'un dels espais naturals de la ciutat.

Les imatges de la plantada popular de Repsol al Francolí | Àngel Ullate

 

La Plantada Popular comptarà amb treballs previs i posteriors

Prèviament a la Plantada, el terreny es prepararà desbrocant les canyes i altres plantes, retirant la brossa, habilitant la zona d'actuació per a poder actuar de manera còmoda i efectiva, entre altres accions. Posteriorment, també es duran a terme tasques de manteniment durant els 8 mesos que segueixen la Plantada Popular. Regar les plantes, col·locar els materials necessaris per al seu correcte creixement, etc.

Aquestes tasques seran dutes a terme per un equip de l'Associació Aurora, el qual estarà format per 18 persones. Aquesta acció integra a les persones amb discapacitat en tasques de col·laboració ciutadana, fent-les partícips de les diverses actuacions dutes a terme per garantir el benestar social.

"ATENCIÓ: La detenen a Tarragona per divuitena vegada, aquest cop per robatori i estafa" "ALERTA: Una dona intoxicada en l'incendi d'un pis al centre de Tarragona"