Tarragona canviarà 64 llumeneres de la Part Baixa per combatre la inseguretat nocturna

També es preveu la renovació de l'enllumenat públic a la plaça de la Farinera i a la plaça d'Espanya pel 2020 | «Amb això no n'hi ha prou, cal inversió», denuncia l'AV del Barri del Port
L'Ajuntament de Tarragona canviarà 64 llumeneres de la Part Baixa el mes de desembre per combatre la inseguretat. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona canviarà 64 llumeneres de la Part Baixa el pròxim mes de desembre, fet que col·laborarà a combatre la inseguretat que es viu a la zona. Seran 36 del carrer Apodaca, on ambé es renovaran 19 projectors, i 9 més a la plaça Prim. A més, al 2020 es preveu renovar els fanals de la plaça de la Farinera i la plaça d'Espanya. «Amb això no n'hi ha prou. Cal invertir més, sobretot en carrers que són la boca del llop», recalca la presidenta de l'AV del Barri del Port, Mari Carmen Puig, que recorda els diversos episodis de foscor que s'han viscut al barri els últims dies. En aquest sentit, l'empresa encarregada del manteniment de l'enllumenat públic assegura que «no s'estan vivint més incidències que en altres moments». 

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El Barri del Port denuncia que hi ha carrers «a les fosques»

Diversos veïns del Barri del Port han denunciat a través de les xarxes socials diversos episodis de foscor al barri. Es tracta de carrers on, de sobte i sense cap explicació, les llums s'apaguen. «Necessitem inversions en enllumenat», expressa Mari Carmen Puig. L'Ajuntament, com a resposta a aquests fets, ha anunciat el canvi de 64 llumeneres abans d'acabar l'any pel carrer Apodaca i la plaça Prim.

 

A més, pel 2020, han informat que es preveuen renovar les llums de la plaça de la Farinera i la plaça d'Espanya. En totes les actuacions, les bombetes actuals, que son de vapor de mercuri, es substituiran per unes de tecnologia 'led', per tal d’adaptar-se a la normativa vigent. Així s’aconseguirà un estalvi energètic i ambiental. 

 

«Amb això no n'hi ha prou», assegura Puig, que critica que les renovacions del mes de desembre ja es preveien amb anterioritat. «Hi ha trams del carrer Vapor, Rebolledo o Sant Pau que son la boca del llop», diu la presidenta de l'entitat veïnal, qui retreu que només s'han canviat les llumeneres del carrer del Mar. 

 

 

L'empresa encarregada del manteniment de l'enllumenat nega un augment de les incidències

Des de l'empresa encarregada del manteniment de l'enllumenat públic, SECE, han negat que s'hagi produït un augment de les incidències. «No tenim registres més alts que en altres èpoques», expressen, i relacionen els últims incidents amb els efectes de les fortes pluges o els episodis de ventades. «Cal distingir molt bé si es tracta d'un llum trencat, un fanal que dona menys llum o un carrer a les fosques», manifesten des de SECE. Mari Carmen Puig, però, assegura que ha trucat a l'empresa «moltíssimes vegades» en els últims dies, motiu pel qual recrimina les seves declaracions.