L'Institut Nova Història denuncia «el silenci al voltant del Regne de Tarragona»

El centre d'estudis assegura que «el Regne d'Aragó era el Regne de Tarragona» | Ciutadans adverteix sobre «l'última de l'Institut Nova Història»
Segons l'Institut Nova Història, el Regne d'Aragó era, en realitat, el Regne de Tarragona. | Isma Llanes

 

L'Institut Nova Història (INH), el polèmic centre d'estudis historiogràfics, assegura que «els historiadors catalans actuals obvien o silencien tota la documentació que anem trobant sobre l'existència d'un regne de Tarragona».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'INH recull les tesis d'Iván Giménez qui sosté que «cal parlar d'un regne de Tarragona d'amoïnadora persistència en la documentació». Segons Giménez, «des del segle XIV i fins a principis segle XVIII, determinats autors tenien la necessitat d'advertir al lector que el Regne d'Aragó era, en realitat, el Regne de Tarragona»

Iván Giménez també està convençut que «hi ha hagut una política sistemàtica de desubicar personatges de la nostra història per fer-los aragonesos». «En molts textos Tarragona ha estat substituïda per Aragó fent aragonès, per exemple, el cosmògraf Jeroni Girava, nascut a Tarragona» rebla Giménez.

«Conspiració espanyola»

Com gairebé tots els estudis de l'Institut Nova Història, els vincles entre el Regne de Tarragona i el Regne d'Aragó també han tingut la seva rèplica en l'àmbit polític. En aquest cas ha sigut el regidor de Ciutadans de Salou, Pere Lluis Huguet, qui ha assegurat que «tot l'explicat sobre el regne d'Aragó és fals, el regne d'Aragó era en realitat el regne de Tarragona, però una conspiració Espanyola l'ha ocultat...»

No és la primera vegada que l'Institut Nova Història es veu sota la tempesta política. El portaveu d'ERC al Congrés espanyol. Gabriel Rufián, va ser el primer a posar-los sota el focus de la crítica assegurant que «cap simulacre d'història hauria de ser finançada amb diners públics».

"🔥 ATENCIÓ: Un ferit en un incendi en un pis a Tarragona" "🚶Mas d'en Pastor: els tarragonins que viuen just a la frontera amb els Pallaresos"