Els dos investigats per desordres públics durant el trasllat de Forcadell neguen els fets

Els aldarulls van tenir lloc el passat 1 de febrer, durant la sortida l'expresidenta del Parlament de la presó de Mas d'Enric
Els dos acusats per un presumpte delicte de desordres públics (al centre), a la sortida dels jutjats | TarragonaDigital.com
2 i

Les dues persones investigades pels aldarulls als voltants de la presó de Mas d'Enric del passat 1 de febrer, durant el darrer trasllat de Carme Forcadell cap a Brians 2 abans del judici dels líders independentistes al Tribunal Suprem, han negat davant la justícia les acusacions que els vincularien amb un presumpte delicte de desordres públics. Els dos manifestants investigats han reconegut que participaven en les accions de comiat a l'expresidenta del Parlament, però han negat de forma categòrica els fets delictius dels quals els Mossos els acusen.

 

 

Un grup de manifestants van intentar obstaculitzar el pas de la comitiva policial que s'emportava l'expresidenta del Parlament, fet que va causar aldarulls i tensió entre els ciutadans que protestaven i les forces policials que feien possible el trasllat. Els Mossos d'Esquadra acusen aquestes dues persones de desordres públics, mentre que quatre dels manifestants van denunciar de forma paral·lela «l'actuació desproporcionada» d'alguns d'aquests agents. Per obrir-se pas, els Mossos van carregar amb porres contra alguns d'aquests manifestants de Mas d'Enric durant la sortida de la comitiva.

 

Un dels manifestants de Mas d'Enric investigats: «ens vam trobar assenyalats per la policia»

Els dos investigats han assegurat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que es van apartar momentàniament de la manifestació per orinar i que, quan van tornar, «ens vam trobar assenyalats per la policia, que ens demanava que ens identifiquéssim». El judici continuarà aquest dimarts, 14 de maig, amb la declaració com a testimonis de set dels agents dels Mossos d'Esquadra presents durant l'operació.

 

L'advocat de les dues persones investigades per aquests fets ha avançat que demanarà l'arxivament del cas respecte a tots dos per manca de proves. El dia 27 de maig, a més, es preveu que declarin dues persones lesionades per aquesta actuació policial a les portes de la presó del Catllar.

 

També et pot interessar