Un donant de sang a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Tarragona busca més donants per ajudar els infants amb leucèmia

El cas del petit Adrià, de Cambrils, esperona una nova jornada de donacions aquest dijous

El Banc de Sang i Teixits torna a Tarragona aquest dijous amb una nova crida a la solidaritat. El Recinte Firal acollirà una nova jornada de donació de sang entre les 16.00 i les 20.00 hores on caldrà sol·licitar cita prèvia per evitar aglomeracions per poder donar amb normalitat. És una més de les jornades periòdiques que s'organitzen per anar mantenint el ritme de donacions constant que garanteixi sempre reserves per als hospitals catalans.

Cal recordar que la sang caduca i que, per tant, és imprescindible que les donacions siguin progressives i sostingudes durant el temps. La jornada d'aquest dijous, però, té un component afegit: despertar la consciència també per ajudar els infants que pateixen leucèmia i animar també, a més dels donants de sang, als de moll d'os: els necessaris per a trasplantaments que permetin ajudar a recuperar-se a aquests petits.

Contra la leucèmia: el cas del petit Adrià vol incrementar el nombre de donants de moll d'os

«La campanya està motivada pel cas de l'Adrià i el donant que ha estat buscat per la leucèmia que pateix», una història de la qual es va fer ressò TarragonaDigital i que podeu recuperar en aquest enllaç. El petit Adrià, de sis anys i veí de Cambrils, ha trobat afortunadament un donant compatible a Alemanya, però el seu cas ha de servir per fer créixer el nombre de donants per als altres 'Adriàs' que tenen les mateixes necessitats.

Cambrils va ser el primer municipi a realitzar una jornada d'aquesta magnitud al mes d'abril, on més de 130 donants van inscriure's en el registre per tal de ser útils amb el seu moll d'os. Des del Banc recorden que el perfil de donant de moll d'os és el d'homes joves, si bé qualsevol persona entre 18 i 39 anys pot ser donant compatible i pot inscriure's sense problema a través del portal oficial del Banc de Sang.


Comentaris