Imatge d'arxiu de Josep Forasté

El vila-secà Josep Forasté jura el càrrec com a nou diputat de la Diputació de Tarragona substituint a Ricomà

Forasté ha recollit l'acta en el que ha estat el primer ple presencial després del coronavirus

Josep Forasté s'estrena com a nou diputat, de la mà d'Esquerra Republicana, a la Diputació de Tarragona. El regidor de  Vila-seca i portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal substituirà a l'alcalde de Tarragona,  Pau Ricomà, que va renunciar a l'acte de diputat per dedicar-se plenament a les seves funcions com a alcalde de la capital tarragonina.

Dins el que ha suposat el primer ple telemàtic de la Diputació de Tarragona  després del confinament, Forasté ha promès el càrrec i ha recollit l'acta, afegint-se a al grup polític d’Esquerra Republicana i a les tasques de govern. L’executiva regional d’Esquerra Republicana de Catalunya va proposar al vila-secà per convertir-se en nou diputat, dins la llista de representants suplents per a l’ens territorial que va ser aprovada l'any passat, abans de la constitució de la nova Diputació.

La renúncia de l'alcalde del Catllar va ser clau per designar a Forasté

Tot i això, ha estat gràcies a la renúncia de l'alcalde del Catllar, Joan Morlà, que era el primer candidat de la llista de suplents per substituir a Ricomà, que ha estat possible la investidura de Josep Forasté.

Morlà, de la mateixa manera que l'alcalde de Tarragona, va decidir fer un pas al costat i renunciar a la substitució, per dedicar-se plenament a l'alcaldia del Catllar. La presidenta regional d’ERC al Camp de Tarragona, Irene Aragonès Gràcia, ha valorat el gest de Morlà, declarant que «és un fet que l'honora, posant per davant el municipi del Catllar i els seus veïns i veïnes que a ell mateix».

Joan Forasté Casas és Graduat en Administració i Direcció d’Empreses, i regidor de l'Ajuntament de Vila-seca des del 2015. Combinant la seva tasca professional amb el seu paper polític, des de l'any passat ocupa també el càrrec de secretari de Transició Ecològica de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona.