Jutgen tres persones per diversos robatoris amb força a Tarragona

L'Audiència Provincial també acollirà dos judicis contra la salut pública, una agressió sexual i un delicte contra els drets dels treballadors
Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona | ACN

L'Audiència Provincial de Tarragona jutjarà tres persones acusades d'un delicte de robatori amb força en un establiment, un delicte de robatori amb violència, dos delictes de robatori d'ús de vehicle a motor, un delicte de robatori amb força a l'interior d'un vehicle, un delicte de temptativa de robatori amb força, un delicte d'atemptat, dos delictes lleus de lesions, un delicte de maltractament d'obra i un delicte de grup criminal. Tot plegat un conjunt de delictes que es van cometre a Tarragona i d'altres localitats de la comarca al llarg del 2017.

D'aquesta manera, els acusats, «amb ànim d'obtenir un il·lícit benefici econòmic, i de mutu acord», van entrar trencant la persiana i forçant el marc de la porta en un bar i es van emportar la màquina enregistradora i la màquina de tabac; en una altra data, van entrar en una estació de servei i amb un tornavís, van agafar del clatell la dependenta exigint que els hi digués on tenien la caixa forta, per després extreure els diners de la caixa, diversos aliments i la màquina de tabac.

En unes altres dues ocasions, els acusats van forçar la porta de dos vehicles, van manipular el sistema d'arrencada i els van utilitzar sense permís dels seus propietaris, robant-los les ràdios. Amb un dels vehicles, juntament amb una quarta persona no identificada, van entrar en un altre bar i van intentar novament sostreure la màquina escurabutxaques i la màquina de tabac, però aquest cop un veí els va veure i es va alertar la policia local. Davant l'actuació policial, un dels acusats es va resistir violentament a la detenció, ferint un dels agents; mentre que un dels altres acusats, es va amagar al domicili d'una dona, a qui l'acusat va empènyer i agafar del coll dient-li que callés.

Per tot plegat, la fiscalia demana penes que van dels 15 a més de 20 anys de presó per als diferents acusats i pels diferents delictes.

Vista d'apel·lació a un condemnat d'assassinat

Més enllà del judici dels múltiples robatoris amb força, l'Audiència de Tarragona jutjarà el propietari d'un Kebab de la Ràpita per explotar laboralment un treballador en situació irregular, obligant-lo a treballar 12 hores diàries, de dilluns a diumenge i per menys de 15 euros al dia; Dos acusats de diversos delictes contra la salut pública per possessió i tràfic de drogues; i un home acusat d'agressió sexual.

A més a més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, jutjarà de nou un home condemnat a 24 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria per l'Audiència de Tarragona. Els fets van tenir lloc el desembre del 2016 quan l'home, després d'una discussió amb la seva esposa, va clavar-li diverses ganivetades fins a la mort. La defensa de l'acusat va presentar un recurs davant la condemna, motiu pel qual se celebra la vista d'apel·lació al tribunal immediatament superior.

Secció Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya | Google Maps

"URV: Ja pots votar el disseny de la carpeta del pròxim curs" "ATENCIÓ: La Guàrdia Civil de TGN subhasta més de 700 armes"