Laia Estrada.

Laia Estrada no acumularà càrrecs i deixarà el seu lloc com a regidora de la CUP a Tarragona

Estrada ha aconseguit un seient com a diputada al Parlament de Catalunya | El grup municipal quedarà ara en mans d'Eva Miguel, fins ara número 2

L'entrada imminent al Parlament de la tarragonina Laia Estrada, després de l'aval de les urnes del passat 14 de diumenge, tindrà conseqüències en la política municipal de l'Ajuntament. La CUP  ha obtingut una nova representant a l'hemicicle per Tarragona, un botí que fins ara no tenia, però el seu codi ètic  és molt clar a l'hora de posicionar-se sobre l'acumulació de càrrecs. Tal com ha avançat aquest dimarts l'emissora Tarragona Ràdio, Estrada està decidida a deixar la tasca de regidora municipal  a la CUP Tarragona per dedicar-se plenament a la seva nova responsabilitat com a  diputada nacional.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La fins ara portaveu local de les anticapitalistes  s'ha consolidat com una de les veus més crítiques i combatives del plenari des que hi va accedir per primera vegada ara fa un mandat i mig. Estrada, professora de secundària i llicenciada en Ciències Ambientals, preveu un relleu  ràpid de cara al març i el càrrec de portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona recaurà a partir d'ara en la figura d'Eva Miguel, companya de bancada i fins ara la número dos de les anticapitalistes a Tarragona.

Eva Miguel serà la nova portaveu de la CUP Tarragona després de l'entrada d'Estrada al Parlament

La gran incògnita, a hores d'ara, és esclarir qui entrarà per ocupar el seient de la Laia a la plaça de la Font. Serà una assemblea  qui prengui la decisió, i la formació ja ha avançat que no necessàriament ha de córrer la llista per criteri de números i que la número tres de la llista, Inés Solé, no serà la nova regidora que substitueixi Estrada. Cal recordar que, a Tarragona, la CUP té dos representants des de les darreres eleccions del 2019. La resolució, doncs, encara està pendent de debatre  i a hores d'ara no té una resposta.

La nova diputada  de la CUP al Parlament ha reivindicat «les idees clares, la noblesa, l'honestedat, el compromís  i la capacitat de treball» d'Eva Miguel abans de cedir-li el testimoni a l'Ajuntament, i ja ha rebut els primers missatges de comiat  per part no només de les seves companyes de formació, sinó també d'altres noms propis destacats del plenari com és el cas de l'alcalde Pau Ricomà.