ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

Malestar al barri tarragoní de Torreforta per la presència de rates al carrer

L'Ajuntament té coneixement d'aquests fets i assegura que durant aquests dies s'està posant verí als pous

 

Les rates han fet acte de presència al barri tarragoní de Torreforta. Això ha provocat malestar entre els veïns i els comerciants, que denuncien «molta brutícia» i «deixadesa» per part de l'Ajuntament de la ciutat. Des d'aquest ens asseguren tenir coneixement dels fets i expliquen que, «precisament aquests dies, s'estan duent a terme tractaments correctius i preventius» per controlar la plaga. Un hivern més sec de l'habitual podria ser el motiu de l'aparició d'aquests animals

 

 

Rates als carrers Segarra, Ebre, Falset i la plaça Primer de Maig de Torreforta

«Ja fa molts dies que veiem com les rates apareixen en diversos carrers del barri». Són les paraules de l'exdirigent veïnal Modesto Pallejà, qui assegura que la presència d'aquests animals és «generalitzada». Tot i això, hi ha alguns punts com els carrers Segarra, Ebre, Falset o la plaça Primer de Maig on el malestar dels veïns i els comerciants és «molt gran».

 

Juanjo Caravaca és propietari d'una fleca al carrer Falset. «No han arribat a entrar a la botiga, però es passegen pel davant i això genera un malestar molt gran entre els clients», critica. Tant Pallejà com Caravaca coincideixen a dir que «els carrers estan molt més bruts de l'habitual» i denuncien una «deixadesa» per part de l'Ajuntament de la ciutat. «Les rates han aparegut en diferents carrers i en diferents dies. Cada vegada netegen menys», sentencia Pallejà. 

 

Les rates han aparegut en els últims dies a diferents carrers del barri tarragoní de Bonavista. | Cedida

 

L'Ajuntament relaciona les rates amb la falta de pluja

L'Ajuntament de Tarragona assegura tenir coneixement de la situació en aquest barri tarragoní. Segons fonts municipals, hi ha constància de tres avisos en els últims dies per part de la ciutadania: dos al carrer Ebre del dia 12 de març i un altre al carrer Falset del dia 14. «En els dos casos es va actuar així que es va rebre l'avís», recalquen. 

 

El consistori relaciona l'aparició de les rates amb un hivern on «hi ha hagut manca de pluja». «Ha estat molt sec i això porta molts problemes pel control de les plagues», expliquen. Per fer-hi front, aquests dies estan fent tractaments correctius i preventius. «Consisteixen en posar verí als pous», detallen. 

 

També et pot interessar