Milers de persones es manifesten a Tarragona en record de l'1-O

La marxa transcorre des de la plaça de la Font fins a la de la Imperial Tarraco

Milers de persones, unes 7.000 segons l'organització, s'han manifestat aquest dilluns, 1 d'octubre de 2018, a la ciutat de Tarragona, en commemoració del primer aniversari del referèndum d'autodeterminació celebrat a Catalunya. Una marxa amb nodrida presència de centenars i centenars de persones ha transcorregut des de la plaça de la Font fins a la de la Imperial Tarraco, que la tardor de 2017 ja va ser l'escenari de grans protestes.

A l'inici, els Pataquers de la URV han fet un pilar de quatre, que ha endegat la marxa amb les consignes inicials per part de l'organització. Diverses de les urnes del referèndum, portades per membres de l'ANC i Òmnium Cultural de la ciutat, han presidit la comitiva.

Les urnes del referèndum, exposades a la plaça de la Font a l'inici de la marxa.
Les urnes del referèndum, exposades a la plaça de la Font a l'inici de la marxa. | Gerard Recasens

La manifestació ha passat per la Rambla Vella de la ciutat, i ha baixat pel carrer d'Estanislau Figueras entre crits que reclamaven la «independència» i la «llibertat dels presos polítics», i sense incidents destacables. També s'hi han cridat consignes com ara «1 d'octubre, ni oblit ni perdó» o «vam votar, vam guanyar». Centenars de cartells, imatges dels polítics i líders socials que són a la presó o a l'exili, o cartells reclamant democràcia en anglès han estat protagonistes al llarg del recorregut, que cap a les vuit del vespre ha arribat a la plaça de la Imperial Tàrraco.

Les sis urnes del referèndum han encapçalat la comitiva.
Les urnes del referèndum han encapçalat la comitiva. | Gerard Recasens

 

Davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, s'hi ha llegit un manifest i un grup de tarragonins ha explicat com van viure el referèndum de l'1 d'octubre. Vora tres quarts de nou del vespre, la manifestació s'ha dissolt sense que s'hagi produït cap accident i amb un ampli desplegament de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona, que s'han encarregat de tallar carrers i controlar la seguretat del recorregut.

Galeria de fotos de la Manifestació a Tarragona un any després de l'1-O.

Les urnes, a la seva arribada a la plaça de la Imperial Tàrraco.
Les urnes, a la seva arribada a la plaça de la Imperial Tàrraco. | Gerard Recasens

 

Un matí de mobilitzacions en record de l'1-O a Tarragona

Aquest mateix dilluns al migdia, una marxa silenciosa ja ha transcorregut les comissaries de la policia espanyola, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra al centre de la ciutat de Tarragona, secundada per al voltant d'un centenar de persones. També a les dotze del migdia, al voltant de 300 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili s'han manifestat per rememorar l'1 d'octubre de 2017.


Comentaris