La convocatòria del Tsunami Democràtic a Tarragona talla l'avinguda de Roma

L'acte s'ha convocat de les quatre de la tarda a les deu de la nit d'aquest dissabte
Desenes de manifestants tallen l'avinguda de Roma de Tarragona. | Cedida

Des de poc abans de dos quarts de cinc de la tarda, una convocatòria del Tsunami Democràtic talla l'avinguda de Roma de Tarragona, molt a prop de l'encreuament d'aquesta via amb el carrer de Domènec Guansé. Fins a tres centenars de persones s'apleguen al tram central de la calçada de la via, on s'han organitzat diverses activitats al llarg de la tarda: està previst que l'acte, que coincideix amb la jornada de reflexió de les eleccions generals, s'allargui fins a les deu de la nit.

Pels volts de les set de la tarda, però, s'ha produït un moment de tensió a l'avinguda de Roma, quan un cotxe ha accedit a la zona tallada pels manifestants i, segons alguns testimonis, ha estat a punt d'envestir-ne alguns. La situació ha generat tensió, tal com es pot veure als vídeos:

Una manifestació de caràcter lúdic a Tarragona

Els manifestants han col·locat taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit. Persones de totes les edats, moltes d'elles amb llaços grocs i estelades, han participat en jocs de taula, activitats esportives i tallers d'escriure cartes als presos. També s'han fet activitats per als més petits, com ara una lectura de contes, i s'han muntat parades per vendre marxandatge independentista. Per combatre el fred, els organitzadors també han servit xocolata calenta i coca als assistents.

A Reus, la convocatòria del Tsunami Democràtic es fa a la plaça del Mercadal

També hi ha activitats previstes a la ciutat de Reus. Des del migdia d'aquest dissabte, un grup de manifestants s'aplega a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp, on s'han previst diverses accions pacífiques de reivindicació fins a dos quarts de deu de la nit:

"🔴 ALERTA: Explosió en una aula a la URV amb 1 ferit" "🎙«La bretxa salarial entre homes i dones està al voltant del 14% a Tarragona»"