GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cent persones en una manifestació contra «les violències masclistes» a Tarragona

La Plataforma 25-N ha organitzat aquesta protesta
La marxa, celebrada aquest diumenge, 25 de novembre, a les 12 del migdia, ha comptat amb la participació de 100 persones. | ACN

 

Un centenar de persones s'ha manifestat aquest diumenge, 25 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, pels carrers de Tarragona. Ho han fet sota el lema d'«Enderroquem el patriarcat!», en una protesta organitzada «contra les violències masclistes». La marxa estava convocada a les dotze del migdia i ha transcorregut des de la plaça de Corsini fins a la de la Font, on s'ha llegit el manifest final.

 

Manifestació contra la violència masclista a Tarragona

La marxa contra «les violències masclistes» s'ha endegat, doncs, al punt del migdia tot just davant del Mercat Central de Tarragona. Des d'allà, la manifestació ha encaminat la Rambla Nova a través del carrer de Canyelles i s'ha dirigit cap a la Rambla Vella, passant abans pel carrer de Sant Francesc. Des de la Rambla Vella, els cent manifestants han accedit a la plaça de la Font. Durant el recorregut, s'han sentit proclames com 'vosaltres masclistes sou els criminals' o 'no morim, ens assassinen'. A les escales de l'Ajuntament de Tarragona, han llegit el manifest final.

 

«Denunciem que realment són 80 dones i infants assassinats a l'Estat i 21 als Països catalans», ha apuntat Elisabet Sánchez, membre de la organització de la manifestació, la Plataforma 25-N. Denuncien que les dades oficials sobre violència masclista són incompletes, perquè «no inclouen les treballadores sexuals mortes o els infants assassinats». Sánchez ha reclamat lluitar contra la violència masclista «molt més enllà de les denúncies», treballant perquè «els infants no reprodueixin comportaments masclistes».

 

Alhora, Sánchez, ha subratllat «l'autodefensa feminista» i ha reivindicat que les nenes «creixin amb el suficient orgull de ser dona i no com ara que tenim por a sortir al carrer i d'anar soles». Aquesta tarda hi haurà la manifestació unitària del 25 de novembre al Camp de Tarragona. Partirà del Mercat Central de Reus a les set de la tarda.

 

La manifestació ha arrencat a la plaça de Corsini i ha arribat a la plaça de la Font, davant del consistori. | ACN

 

Les organitzadores de la marxa han llegit el manifest a les escales de l'Ajuntament, a la plaça de la Font. | ACN